Ana SayfaTEKNOLOJİJaponya'da yakıt hücreleri için katı elektrolit geliştirildi

Japonya’da yakıt hücreleri için katı elektrolit geliştirildi

Yeni malzeme, hidrojen enerjisi kullanarak çalışan batarya, yakıt hücresi ve elektrolitik hücrelerin güvenliğini, verimliliğini ve enerji yoğunluğunu artırabilir

Hidrojen Haber- Japon araştırmacılar, hidrojen bazlı piller ve yakıt hücreleri için güvenliği, verimliliğini ve enerji yoğunluğunu artırabilecek bir katı elektrolit geliştirdiklerini açıkladılar

Japonya’daki RIKEN Öncü Araştırma Kümesi’ndeki ekip, katı elektrolitin hidrit iyonlarını oda sıcaklığında taşımasına izin verdiğini belirtti. Baş araştırmacı Genki Kobayashi, bunun“gerçek bir kilometre taşı” olduğunu söyledi.

Birçok mevcut hidrojen yakıt hücresi, hidrojenin bir taraftan diğerine bir polimer membran aracılığıyla geçmesine izin vererek çalışır. Bu sistemler su gerektirir, bu da batarya ve yakıt hücresi tasarımına bir “karmaşıklık ve maliyet” katmanı ekler. 

Lantan hidritleri ile deney yapan ekip, oda sıcaklığında “verimli bir iletkenlik sağlamanın imkansız” olduğunu buldu. Ancak, bazı lantanı stronsiyum ile değiştirip küçük bir miktar oksijen eklediklerinde, ekip çığır açan buluşunu gerçekleştirdi.

Hidrit iyonlarını yüksek oranda iletebildiklerini gören araştırmacılar, performansını test etmek için yeni malzeme ve titanyumdan yapılmış bir katı hal yakıt hücresi kullandılar .Sonunda, grubun titanyumun yüzde 100’ünün titanyum hidrite dönüştüğünü gözlemledi – bu da neredeyse hiçbir hidrit iyonunun boşa harcandığı anlamına geliyordu.

Araştırmanın kısa vadeli sonuçları hidrit iyon iletken katı elektrolitler için malzeme tasarımı kılavuzları sağlıyor. Uzun vadede, bunun hidrojen kullanarak çalışan batarya, yakıt hücresi ve elektrolitik hücrelerin gelişiminde bir dönüm noktası olacağı belirtiliyor.

Ekip, gelişmelerinin bir sonraki adımının performansı iyileştirmek ve hidrojeni geri dönüşümlü olarak emebilen ve salabilen elektrot malzemeleri yaratmak olacağını belirtti.

İlginizi çekebilir:  Rolls-Royce hidrojen yakıtlı uçak projesini bir üst seviyeye taşıdı
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER