Ana SayfaETKİNLİKLERKalyon PV yenilenebilir enerji yatırımları artacak 

Kalyon PV yenilenebilir enerji yatırımları artacak 

Kalyon PV 2024 yılında teknoloji dönüşümünü gerçekleştirmeyi ve 100 milyon dolarlık bir yatırım yapmayı hedefliyor. Üretim kapasitesinde temel hedef ise 10 GW. 2025’te ise 500 MW ihracat hedefleniyor.

Hidrojen Haber- Güneş enerjisini yaşamla buluşturma misyonu çerçevesinde yenilenebilir enerji teknolojileri geliştiren ve bu alanda teknoloji üssü olarak faaliyet gösteren Kalyon PV, bu alanda yaptığı çalışmaları, yatırımlarını, yıl sonu değerlendirmesini ve 2024 yılı hedeflerini açıklamak üzere Ankara’da yer alan ve -Çin hariç- dünyanın tek entegre güneş paneli fabrikası olan “Güneş Teknolojileri Üretim Merkezi”ne bir basın gezisi düzenledi. 

ÇİP ÜRETİMİ İÇİN ALTYAPI HAZIR

Etkinlikte konuşan Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Lütfi Elvan, Avrupa’da ve Amerika’da örneği olmayan Kalyon PV’nin ekonomimize yüksek bir katkı sağladığını belirterek, “Gelecekte Türkiye olarak çip üretimini gerçekleştireceksek; bu fabrikada bunun ilk adımını atıyoruz. Burası aynı zamanda çip üretimi için gerekli olan, yarı iletken madde üretim altyapısına da sahip bir teknoloji şirketi”dedi. 

ÜRETİM KAPASİTESİ HEDEFİ 10 GW

Kalyon PV CEO’su Ersan Tüfekçi ise, “ Ürettiğimiz paneller yüzde 80’in üstünde bir yerlilik oranına sahip. Bugün 500 milyon doları aşan yatırım hacmine sahibiz. Kalyon PV entegre tesisimizde 2 binin üzerinde kişiye istihdam sağlıyoruz. Hedefimiz, üretim kapasitesini 10 GW’a çıkarmak ve Türkiye’nin ihtiyacı olduğu yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji ihtiyacını tamamen yerli ve milli kaynaklarımızla sağlayarak, enerji ithalatının önüne geçebilmektir”şeklinde konuştu.

Kalyon PV Fabrika

2025 YILINDA 500 MW İHRACAT

Geçtiğimiz aylarda ilk yüksek tonajlı ihracatını ABD’ye gerçekleştirdiklerini dile getiren Tüfekçi; “2024 yılında teknoloji dönüşümümüzü tamamladıktan sonra, 2025 yılında 500 MW ihracat yapma hedefimiz bulunuyor. Gerek üretim alanlarındaki teknoloji yeniliği gerekse de sürdürülebilirlik bağlamındaki hedeflerimiz kapsamında 2024 yılında teknoloji dönüşümünü gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.” İfadesini kullandı.

“TÜRKİYE YENİLENEBİLİR ENERJİDE KOŞTUĞU BİR DÖNEME GİRİYOR”

Türkiye’nin güneş enerjisi alanında atacağı çok büyük adımlar olduğunu da ifade eden “Bugün bu rakam 10 GW. 12 yıl içinde 53 GW’a çıkacağız ve bu yaklaşık her yıl 3-4GW’lık kurulum demektir. Dolayısıyla Türkiye yenilenebilir enerjide koştuğu bir döneme giriyor. Bizler Kalyon PV olarak ülkemizin belirlediği hedeflere ulaşmak için var gücümüzle çalışacağız” şeklinde konuştu. 

İlginizi çekebilir:  Aydın :“Yerli elektrolizör için seferberlik gerekli”

HİDROJEN GELECEĞİN ENERJİSİ

Tüfekçi, hidrojen enerjisinin son yıllarda gördüğü ilgiye yönelik bir soruya ise hidrojenin gelecekte önemli enerji kaynaklarından biri olacağını söyleyerek cevapladı.

PV Nedir?

Kalyon PV’deki PV’nin açılımı “Photo Voltaic(Fotovoltaik)”tır. Fotovoltaik, ışığın, elektrik enerjisine dönüştürülmesi işlemi. Güneş panelleri, fotovoltaik işlemini kullanarak güneş ışığından elektrik üretirler.

Kalyon PV, Avrupa ve Amerika’nın ilk ve tek entegre güneş paneli üretim tesisine sahip. Bu tesiste, güneş panellerinin üretiminin tüm aşamaları tek çatı altında gerçekleştirilmektedir. Bu aşamalar, ingot (kütük), wafer (dilim), hücre ve panel üretimi.

BENAN ÖZTÜRK- ANKARA

İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER