Ana SayfaULAŞIM ARAÇLARIKanada’da 100 Hidrojen yakıtlı kamyon yola çıkıyor

Kanada’da 100 Hidrojen yakıtlı kamyon yola çıkıyor

Kanada'nın British Columbia eyaletinde, temiz enerjiye geçişin ön saflarında yer alan HTEC şirketi, H2 Gateway programı kapsamında 100 adet hidrojen yakıtlı kamyonu yollara çıkarıyor.

Hidrojen Haber-  Kanadalı şirket HTEC  100 hidrojen yakıtlı kamyonu yollara çıkarmaya hazırlanıyor. Bu girişim, ticari taşımacılık sektöründeki karbon emisyonlarını azaltmayı ve fosil yakıtlara olan bağımlılığı kırmayı hedefliyor. Enerji, Madenler ve Düşük Karbonlu İnovasyon Bakanı Josie Osborne, projeye 10.3 milyon dolarlık yatırım yaparak destek verdiklerini ve bu yenilikçi projenin geleceğe yönelik iyi iş imkanları yaratacağını belirtti.

HTEC, Kanada’nın ilk hidrojen yakıt ağını işletmekte ve bu yeni proje ile birlikte, eyalet genelinde 20 yeni hidrojen dolum istasyonu kurmayı ve işletmeyi planlıyor. Ayrıca, Burnaby, Nanaimo ve Prince George’da üç yeni temiz hidrojen üretim tesisi ve North Vancouver’da günde 15 ton yan ürün hidrojeni sıvılaştıracak bir tesis inşa edilecek.

HTEC’in Ulaşım Çözümleri Başkan Yardımcısı Jeff Grant, sıfır emisyonlu, hidrojenle çalışan ticari taşımacılığın ölçeklendirilmesinde eyaletin desteğine minnettar olduklarını ve H2 Gateway programının BC’de işletilecek ilk büyük ölçekli ağır hizmet kamyon filosunu kuracaklarını ifade etti.

İlginizi çekebilir:  Dizelden hidrojenliye dönüşen lokomotif tanıtıldı
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER