Ana SayfaOTOMOTİVKanalizasyon suyuyla çalışan hidrojenli araba rekor peşinde!

Kanalizasyon suyuyla çalışan hidrojenli araba rekor peşinde!

Warwick Üniversitesi öğrencileri tarafından tasarlanan bir hidrojenli araba, kanalizasyondan elde edilen yakıtı kullanarak kara hızı rekoru kırmaya hazırlanıyor.

HidrojenHaber – İngiltere’de Warwick Üniversitesi öğrencileri tarafından tasarlanan bir hidrojenli araba, kanalizasyondan elde edilen yakıtı kullanarak hız rekoru kırmaya hazırlanıyor. Arabanın kullanacağı hidrojen, bölgede su ve kanalizasyon şebekesini işleten Severn Trent’in henüz deneme aşamasında olan ‘Atıksu Arıtma Teknolojisi’nin bir yan ürünü olarak elde ediliyor.

Warwick’li öğrencilerin Waste2Race adını verdiği araba, yarış ve spor arabaları alanında uzman Ginetta’nın, kullanmadığı ıskartaya veya yedeğe ayırdığı parçalardan üretildi. Arabanın üretim sürecinde geri dönüştürülmüş karbon fiber parçalar da kullanıldı. National Composites Centre (NCC) tarafından geliştirilen direksiyon simidi %100 doğal malzemelerden yapıldı. Aracın aküsü ise kaza yapmış bir araçtan ENRG Motorsport tarafından çıkarılarak üniversiteye bağışlandı.

HEDEF 2025

Şasi tamamen geliştirildikten sonra, mühendisler yaz boyunca sürdürülebilir güç aktarma organını geliştirmek ve bunu arabaya yerleştirmek için çalışmalar yaptılar. Warwick Üniversitesi’nden öğrenciler ise üretim sürecinde yer alarak, gelecekteki kariyerleri için uygulamalı deneyim kazandılar.

Araba, performansına bağlı olarak, bir mil ve bir kilometre boyunca en hızlı kalkış, uçma başlangıcı dahil birkaç kara hızı rekorundan en az birini kırmak için kullanılacak.

Proje üzerinde çalışan personel ve öğrenciler, arabayı 2025 yılında tamamlayarak, çeşitli sürdürülebilir konseptleri sergilemek için kullanmayı hedefliyor.

İlginizi çekebilir:  Siemens’in dev elektrolizörü Alman çelik endüstrisini karbonsuzlaştıracak
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER