Ana SayfaİŞ DÜNYASILinde 4 yıl içinde 3 kat fazla temiz hidrojen üretecek

Linde 4 yıl içinde 3 kat fazla temiz hidrojen üretecek

Linde Sera gazı emisyonlarını azaltma ve temiz hidrojen üretimini artırma planları açıkladı. Şirket bu hedefler için için 3 milyar dolar daha harcayacak.

Hidrojen Haber – Endüstriyel gaz devi Linde, operasyonlarını karbon nötr hale getirmek için 3 milyar dolarlık ek yatırım yapacağını duyurdu. Şirket, 2028 yılına kadar temiz hidrojen üretimini üç katına çıkarmayı hedefliyor. Şirketin 2023 Sürdürülebilir Kalkınma Raporu’nda açıklanan planlar, iklim değişikliğiyle mücadelede önemli bir adım olarak görülüyor.

Linde’nin hedefleri arasında, 2028 yılına kadar sera gazı emisyonlarında yüzde 35 azalma ve 2050 yılına kadar iklim nötrlüğüne ulaşmak bulunuyor. Şirketin 50 milyar dolarlık proje hattı, temiz enerji, hidrojen üretimi, karbon yakalama ve depolama üzerine yoğunlaşacak.

Bu girişim, Linde’nin sürdürülebilirlik yolculuğunda önemli bir kilometre taşı olarak kabul ediliyor. Şirket, müşterilerinin 2024 yılında 91 milyon ton karbon emisyonunun azaltılmasına yardımcı oldu. Bu rakam, Linde‘nin kendi emisyonlarının iki katından fazla olarak öne çıkıyor.

İlginizi çekebilir:  Hidrojenli araçlar hayal mi?
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER