Ana SayfaÜRETİM TESİSLERİLinde Brezilya'da yeşil hidrojen üretimini artırıyor

Linde Brezilya’da yeşil hidrojen üretimini artırıyor

Brezilya'da yeşil hidrojen üretimini artırma kararı alan Linde, basınçlı alkali elektrolizör tesisi kuruyor.

Hidrojen Haber- Brezilya’nın güneydoğu bölgesinde yeşil hidrojen üretimini artırmak için yeni bir adım atan Linde, çevre dostu enerji çözümlerine olan bağlılığını bir kez daha gösterdi. Linde’nin iştiraki White Martins, São Paulo’nun Jacareí şehrinde, mevcut hava ayrıştırma tesisinin yanında, beş megavatlık basınçlı alkali elektrolizör tesisini inşa etmek, sahip olmak ve işletmek üzere harekete geçti. 

Yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilecek yeşil hidrojen, bağımsız sertifikalara sahip olacak ve bölgedeki cam üreticisi Cebrace’in cam eritme fırınlarından kaynaklanan emisyonları azaltmada kullanılacak. Ayrıca, metaller, gıda ve kimyasallar dahil olmak üzere çeşitli endüstriyel sektörlerdeki mevcut ve yeni müşterilerin rekabetçi yeşil hidrojen talebini karşılayacak.

2025 yılında faaliyete geçmesi beklenen bu tesis, Linde’nin Güney Amerika’da uluslararası sertifikasyonla endüstriyel ölçekte yeşil hidrojen üreten ilk şirket olma unvanını daha da pekiştirecek. Linde, dünya çapında bir endüstriyel gazlar ve mühendislik şirketi olarak, müşterilerinin operasyonlarını karbonsuzlaştırmalarına yardımcı olmak için en son karbon yakalama ve hidrojen teknolojilerini sunuyor. Şirket, temiz enerji projelerini çeşitli uygulamalar ve endüstrilerde geliştiriyor ve tüm değer zinciri boyunca kurulu işini büyütüyor.

İlginizi çekebilir:  Daron Acemoğlu’na Nobel Ekonomi Ödülü
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER