Ana SayfaÜRETİM TESİSLERİLingen'de 3'üncü aşamayı Sunfire ve Bilfinger kuracak

Lingen’de 3’üncü aşamayı Sunfire ve Bilfinger kuracak

Alman RWE'nin toplamda 300 MW kapasiteye ulaşacak Lingen Hidrojen Üretim Tesisi'nde 3 elektrolizörü Sunfire kuracak, Bilfinger ise sisteme entegre edecek.

HidrojenHaber – Alman enerji devi RWE, Aşağı Saksonya’daki Lingen kentinde kurulumu devam eden 300 megawatt gücündeki yeşil hidrojen üretim tesisinin üçüncü safhası için yüklenici olarak Sunfire ve Bilfinger’ı seçti. İki şirket, üretim tesisinin 2027 yılında tam kapasiteye ulaştırılmasını hedefliyor.

RWE’nin çevresel hidrojen vizyonu GET H2 Nukleus kapsamında kurulan tesisin ilk aşaması, Linde Engineering’in sağlayacağı 100 MW’lık elektrolizör ile 2025 yılında faaliyete geçecek.

İkinci aşamada ITM Power tarafından tedarik edilecek diğer 100 MW’lık elektrolizör tesisin gücünü artıracak. Şu anda Sunfire ve Bilfinger ile geliştirilmekte olan 3’üncü aşama ise 2027 yılına kadar tüm gücü 300 MW’a çıkaracak.

RWE’nin sürdürülebilir hidrojen girişiminde Sunfire, 100 MW’lık bir alkali elektrolizör sağlayacak. Elektrolizör, 10 MW çevresel hidrojen üretme verimliliğine sahip 10 basınçlı alkali modül içerecek. Bilfinger ise hidrojen arıtma, sıkıştırma ve kontrol teknolojileri ile elektroliz teknolojisinin RWE’nin mevcut altyapısına entegre edilmesini sağlayacak.

2027’de tamamen faaliyete geçtiğinde tesis, saatte iki tona kadar hidrojen üretecek. Bu miktar, ülke sanayisinin enerji gereksinimlerinin geniş bir bölümünü karşılayacak. Tesis, Almanya‘nın özellikle Aşağı Saksonya ve Kuzey Ren-Vestfalya bölgelerindeki endüstriyel müşterilerin çevresel enerji çözümlerine geçişinde önemli bir rol oynayacak.

İlginizi çekebilir:  Çin temiz enerji yarışında bayrağı çok önde taşıyor
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER