Ana SayfaOTOMOTİVMahle ve Deutz hidrojenli motor için birlikte çalışacak

Mahle ve Deutz hidrojenli motor için birlikte çalışacak

Alman Mahle ve Deutz, hidrojen yakıtlı araçlar alanında işbirliğine gidiyor. Mahle, içten yanmalı motor için Deutz'dan ilk siparişini aldı.

HidrojenHaber – Alman otomotiv parçaları üreticisi ve dünyanın en büyük otomotiv tedarikçilerinden biri olan Mahle, gelecek planlarını hidrojen yakıtlı araçlara göre şekillendiriyor. Uzunca bir süredir hidrojen uyumlu motor sistemleri geliştiren Mahle, içten yanmalı motor üreticisi Deutz’dan hidrojen motorları için bileşen geliştirme ve tedarik konusunda ilk siparişlerini aldı.

Mahle Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Arnd Franz, yaptığı açıklamada Deutz ile işbirliğini otomotiv dünyasında bir ‘milat’ olarak tanımladı. Önümüzdeki yıllarda hidrojenin ulaşım sektöründe önemli bir rol oynayacağına işaret eden Franz, iklim hedeflerine ulaşmak için alternatif enerji seçeneklerinin de çeşitli ve yaygın olması gerektiğini ifade etti.

Deutz Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sebastian C. Schulte ise, Mahle ortaklığı sayesinde kısa süre içinde hidrojen motorlarının seri üretimine başlayabileceklerini söyledi.

ÖNCELİK TARIM VE İNŞAAT ARAÇLARINDA

Anlaşmaya göre test aşamasındaki ilk ürünler, inşaat ve tarım sektörüne yönelik imal edilecek. Mahle’nin hidrojen motor tasarımının; dizel teknolojisine ait piston ve piston segmanı paketi üzerinde yapılan değişikliklere dayandığı belirtiliyor.

Hidrojen yakıtlı motorların öncelikle elektriklendirmenin zor olduğu endüstrilerde kullanılması öngörülüyor. Hidrojen motor teknolojisi, mevcut içten yanmalı teknolojinin elektriklide olduğu gibi tamamen değiştirilmesi yerine güncellenmesi prensibini temel alıyor.

İlginizi çekebilir:  Beta Enerji sürdürülebilir büyüme hedefliyor
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER