Ana SayfaGenelMAN denizcilik için hidrojen motorları geliştirecek

MAN denizcilik için hidrojen motorları geliştirecek

Hidrojen Haber-Denizcilik itki sistemleri alanında önde gelen bir şirket olan MAN Energy Solutions,hidrojenle çalışan orta hızlı motorlar için motor konseptleri geliştirmek üzere denizcilik endüstrisi ve akademik çevrelerle işbirliği yaptı.

 ile ortaklık kuracağını duyurdu. HydroPoLEn adlı proje, Almanya Federal Ekonomi ve İklim Eylemi Bakanlığı tarafından destekleniyor ve finanse ediliyor. Proje, denizcilik sektöründe itki sistemlerini dönüştürmek ve enjeksiyon, ateşleme ve gelişmiş tribolojik sistemler gibi ana teknolojileri geliştirmeyi amaçlıyor. Projenin bir parçası olarak, güç ünitesi ve yakıt depolamasının tek bir sistem olarak entegrasyonu için bir konsept geliştirilmesi de hedefleniyor.

Proje, yanma sürecine ilişkin zorlukların yanı sıra, motor verimliliği, güvenlik sorunları ve teknolojinin gemilere entegrasyonu ile ilgili ana adımları da ele alacak. Bu entegrasyon, hidrojenle çalışan bir motorun verimliliğini, performansını ve dayanıklılığını artırmayı amaçlıyor. Böylece denizcilik sektöründe sürdürülebilir itki için yol açmayı hedefliyor.

Bu işbirliğiyle geliştirilen hidrojenle çalışan motor konsepti, sera gazı emisyonlarını önemli ölçüde azaltarak denizcilik sektörünün fosilsizleşme çabalarına katkıda bulunabilir.

İlginizi çekebilir:  Isuzu ve Honda’nın yakıt hücreli kamyonu yollarda
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER