Ana SayfaELEKTROLİZÖRMattiq elektrolizörler için iridyum alternatifi araştırıyor

Mattiq elektrolizörler için iridyum alternatifi araştırıyor

Hidrojen üretiminde kullanılan elektrolizörlerde iridyum yerine kullanılabilecek yeni malzemeler üzerinde çalışan Mattiq, hidrojen ekonomisine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Hidrojen Haber- Elektrolizörler, suyu elektrikle ayrıştırarak hidrojen ve oksijen üreten cihazlardır. Hidrojen, yenilenebilir enerji kaynaklarından üretildiğinde, çevre dostu bir yakıt olarak kullanılabilir. Ancak elektrolizörlerin verimli çalışması için nadir bulunan ve pahalı olan iridyum gibi platin grubu metallerine ihtiyaç vardır. Bu da hidrojen üretiminin maliyetini artırır.

Mattiq, bir İngiliz malzeme bilimi şirketi ve  elektrolizörlerde iridyum yerine kullanılabilecek yeni malzemeler geliştirmek için çalışıyor. Şirket, iridyumun katalitik özelliklerini taklit edebilen ve daha ucuz olan karbon bazlı nano malzemeler üzerinde odaklanıyor. Şirketin kurucusu ve CEO’su Matt Johnson, “Hidrojen ekonomisini gerçekleştirmek için elektrolizörlerin maliyetini düşürmek gerekiyor. Biz de bunu yapmak için iridyum alternatifi malzemeler geliştiriyoruz” dedi.

Mattiq, geliştirdiği malzemeleri test etmek için kendi elektrolizör prototiplerini de üretiyor. Şirket, bu yıl içinde ticari olarak satılabilir elektrolizörler sunmayı planlıyor. Şirketin hedefi, hidrojen üretiminde kullanılan platin grubu metallerin tüketimini azaltmak ve böylece hidrojenin daha rekabetçi bir yakıt haline gelmesini sağlamak.

İlginizi çekebilir:  TSKB ve Poweren Elektrik yenilenebilir enerji işbirliği 
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER