Ana SayfaHİDROJENYEŞİL HİDROJENMoritanya yeşil çelikle büyümeyi hedefliyor

Moritanya yeşil çelikle büyümeyi hedefliyor

Sürdürülebilir enerji ve çelik üretimi, Mauritania'nın geleceğini şekillendiriyor.Afrika'nın çelik devi, yeşil hidrojenle yeni bir döneme adım atıyor.

Hidrojen Haber- Moritanya yeşil hidrojen üretimiyle çelik endüstrisini canlandırma yolunda büyük adımlar atıyor. Afrika’nın ikinci büyük demir üreticisi olan bu ülke, 2035 yılına kadar yıllık 12.5 milyon ton yeşil hidrojen üretmeyi ve 2050 yılına kadar küresel hidrojen pazarının yüzde 1.5’ini ve küresel yeşil çelik pazarının yüzde 1’ini ele geçirmeyi hedefliyor. Bu hedeflere ulaşmak için Danimarkalı geliştirici GreenGo Energy‘nin 35 GW’lık Megaton Moon, CWP‘nin 16-20 GW’lık Aman ve TotalEnergies ile Chariot’un 10 GW’lık Project Nour gibi büyük ölçekli projelere odaklanılıyor. Ayrıca Mısır’ın Infinity şirketi ve Conjuncta tarafından geliştirilen başka bir 10 GW’lık tesis de bulunuyor.

Moritanya’nın Avrupa’ya yakınlığı, ihracat avantajları sunarken, yerel endüstrilerin gelişimine ve altyapının güçlendirilmesine de fırsat tanıyor. 2022 yılında 13 milyon ton demir cevheri ihraç eden ülke, bu rakamı 2030 yılına kadar üç katına çıkarmayı amaçlıyor. Ancak, çoğunlukla ham cevher olarak ihraç edilen demir, yüksek üretim maliyetleri ve enerji kaynaklarının kıtlığı nedeniyle yerel çelik üretiminde tam olarak değerlendirilemiyor. Temiz enerjinin ortaya çıkışıyla, yeşil çelik üretimi, yerel imalat endüstrisinin gelişimini hızlandırabilir.

Yeşil çelik endüstrisinin gelişimi, özellikle altyapı yatırımları açısından önemli yatırımlar gerektiriyor. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, yeşil çelik üretiminin önemini vurgulayarak, “Teknoloji işe yarıyor, ancak yeşil çelik üretimi için hayati bir girdiye ihtiyaç var: yeşil hidrojen. Bu yüzden hidrojen, Mauritania ve Avrupa için hayati önem taşıyor ve çıkarlarımızı uyumlu hale getiriyor” dedi.

Moritanya’nın yeşil hidrojenle çalışan çelik endüstrisi, sürdürülebilir ve çevre dostu bir gelecek için umut vaat ediyor. Bu gelişmeler, hem ülkenin ekonomik büyümesine katkıda bulunacak hem de küresel çevre koruma çabalarına destek olacak.

İlginizi çekebilir:  Kawasaki’nin hidrojenli motosikleti piste çıktı

İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER