Ana SayfaÜRETİM TESİSLERİMilano İtalya'nın hidrojen dönüşümüne öncülük ediyor

Milano İtalya’nın hidrojen dönüşümüne öncülük ediyor

Sürdürülebilir enerjiye geçişte büyük bir adım olarak, Milano yeşil hidrojen üretiminde öncü rol üstleniyor.De Nora'nın yeni gigafabrikası, yeşil hidrojen üretiminde Avrupa'nın lideri olmayı hedefliyor.

Hidrojen Haber- İtalya’nın moda ve tasarım başkenti Milano, şimdi de sürdürülebilir enerji devriminin öncüsü olmaya hazırlanıyor. De Nora Italy Hydrogen Technologies S.r.l. tarafından başlatılan ve Industrie De Nora S.p.A’nın bir yan kuruluşu olan bu girişim, Milano’nun Cernusco sul Naviglio bölgesinde, Avrupa’nın en büyük elektrolizör üretim merkezlerinden biri olacak bir giga fabrika inşa etmeyi planlıyor. 2030 yılına kadar 2GW kapasiteye ulaşması beklenen bu tesis, yeşil hidrojen üretimi için kritik bir rol oynayacak.

Bu proje, Avrupa yeşil mutabakatının sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşılmasında stratejik bir öneme sahip. Giga Fabrika, yaklaşık 200 kişiye doğrudan iş imkanı ve 2 bin kişiye de dolaylı istihdam fırsatı yaratarak yerel ekonomiye büyük katkı sağlayacak. Ayrıca, yenilikçi ve düşük çevresel etki kriterlerine dayanan modern bir endüstriyel mimari konsepti benimseyerek sürdürülebilirlik ve inovasyona olan güçlü odaklanmasını gösteriyor.

İlginizi çekebilir:  Hindistan'dan yeşil hidrojen teşviğine devam
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER