Ana SayfaELEKTROLİZÖRNarisong'un elektrolizörlerini Çinli güneş devi Longi üretecek

Narisong’un elektrolizörlerini Çinli güneş devi Longi üretecek

Dünyanın en büyük güneş paneli üreticilerinden Longi'nin hidrojen birimi, İç Moğolistan'a kurulacak dev tesisin elektrolizörlerini tedarik edecek.

Dünyanın en büyük güneş paneli ekipman tedarikçisi Çinli Longi Green Energy Technology’nin yan kuruluşu Longi Hydrogen Energy, Çin’in kuzeyindeki İç Moğolistan bölgesinin Ordos Şehrindeki bir proje için China Three Gorges Corporation’a her biri saatte 1.000 metreküp hidrojen üretebilen dört elektrolizör ünitesi tedarik edecek.

Longi Hydrogen’in elektrolizörleri, Ordos şehrindeki Narisong’da dev bir güneş enerjisi üretim tesisine kurulacak ve bu tesis tarafından çalıştırılacak. Geçmişte kömür madeni olarak kullanılan alanlara yılda 740 milyon kilowatt saat elektrik üretme kapasitesine sahip güneş panelleri kurulacak. Güneş enerjisi çıkışının yaklaşık yüzde 80’i, suyu oksijen ve hidrojene ayıran elektrolizörlere güç sağlayacak. Kalan elektrik ise şebekeye verilecek. Narisong projesi İç Moğolistan özerk bölgesinin ilk entegre yenilenebilir enerji ve hidrojen üretimi tanıtım projesi olarak dikkat çekiyor.

GÜNEŞ PANELİNDE GEÇEN YILIN ŞAMPİYONU

Longi Hydrogen’in ana hissedarı Longi Green Energy Xi’an, geçen yıl 85 gigawatt’lık güneş paneli teslim ederek dünyanın en büyük güneş enerjisi malzemeleri üreticisi ünvanını almıştı.

Çin geçtiğimiz Mart ayında ilk ulusal hidrojen stratejisini açıklamıştı. Pekin’in endüstriyi geliştirme planları kapsamında ülke, 2025 yılına kadar en az 50.000 hidrojen yakıt hücreli elektrikli aracın yolda olmasını ve yılda 100.000 ila 200.000 ton “yeşil hidrojen” üretmeyi hedefliyor.


İlginizi çekebilir:  HyGen Projesi: Sıvı hidrojen teknolojisinde dev adım
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER