Ana SayfaOTOMOTİVNikola'nın hidrojenli kamyon teslimatlarında yüzde 80 artış!

Nikola’nın hidrojenli kamyon teslimatlarında yüzde 80 artış!

Nikola, ikinci çeyrekte hidrojen yakıtlı kamyon teslimatlarının bir önceki üç aya göre yüzde 80 arttığını ve beklentileri aştığını duyurdu.


Hidrojen Haber- Nikola Corporation, ikinci çeyrekte beklentileri aşan kamyon teslimatlarıyla hisse değerini artırdı. Bu durum, şirketin batarya destekli araçlardan hidrojen yakıtlı kamyonlara geçiş yaparken büyük kamyonlara olan güçlü talebi gösteriyor.

Nikola, ikinci çeyrekte toptancılara 72 adet Sınıf 8 Nikola hidrojen yakıtlı kamyon teslim etti ve kendi beklentileri olan 50 ile 60 kamyon arasını aştı. Şirketin hisseleri sabah ticaretinde yaklaşık yüzde 3 arttı. Bir önceki çeyrekte 40 hidrojen yakıtlı kamyon teslim edilmişti. Mayıs ayında, Nikola yıl sonu teslimatları için 300 ile 350 birim arasında bir hedef belirlemişti.

2023 yılında yaşanan zorlukların ardından, şirketin hidrojen yakıtlı kamyonlara geçiş yapmasında ilerleme kaydettiği sinyalleri alınıyor. Nikola, soğutucu sızıntısı nedeniyle tüm batarya destekli araçlarını geri çağırmıştı. Nikola, 2024’ün ilk yarısında 112 hidrojen kamyon teslim etti ve geçtiğimiz hafta Walmart Canada gibi yeni müşteriler kazandığını ve yakın zamanda bir hidrojen destekli tır teslim ettiğini açıkladı. Yılın başlarında, AiLO Lojistik şirketinin 100 hidrojen kamyon siparişi verdiği bildirilmişti.

Arizona Phoenix merkezli şirket, hidrojen kamyonlarını desteklemek için yakıt ikmal istasyonları açmaya da devam ediyor. Ancak, yüksek faiz oranları ve sıkışık tüketici bütçeleri genel EV talebini olumsuz etkiliyor ve Nikola’nın hisseleri bu yıl şimdiye kadar yüzde 70’ten fazla değer kaybetti.

İlginizi çekebilir:  Hyzon hidrojen yakıtlı kamyonunu başarıyla test etti
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER