Ana SayfaMANŞETNorveç yeşil hidrojeni Avrupa'ya taşınacak

Norveç yeşil hidrojeni Avrupa’ya taşınacak

Hidrojen Haber- Gen2 Energy ve Provaris  hidrojende işbirliği kuruyor. İki şirket, Norveç’in Åfjord kentinde üretilen ve Provaris’in deniz yoluyla Avrupa limanlarına ulaştırmayı planladığı yeşil hidrojenin projesinin uygulanabilirliğini belirlemek için kapsamlı bir ön fizibilite çalışması yürütecek.

Gen2 Energy, Norveç’in Trondheim kentinde merkezi bulunan ve yeşil hidrojen üretimi ve dağıtımı konusunda uzmanlaşmış bir şirket. Firma, Åfjord’da 100 megavatlık elektrolizör kurmayı planlıyor. Bu tesis, yılda yaklaşık 10 bin ton yeşil hidrojen üretebilecek.

Provaris  İsveç’in Göteborg merkezli bir şirket ve deniz taşımacılığı için yenilikçi çözümler sunuyor. Firma hidrojeni sıkıştırarak depolamak ve gemilerle taşımak için patentli bir teknoloji geliştirdi. Bu teknoloji, hidrojenin güvenli ve verimli bir şekilde nakledilmesini sağlıyor.

İki şirket arasındaki  işbirliği, Avrupa’da yeşil hidrojen tedarik zincirinin kurulmasına katkı sağlayacak. Anlaşma kapsamında, Gen2 Energy’nin ürettiği hidrojen, Provaris’in gemileriyle Avrupa limanlarına gönderilecek. Bu sayede, Avrupa’daki endüstriyel müşteriler, yeşil hidrojeni uygun fiyatlarla satın alabilecek.

Yeşil hidrojen, yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen elektriği kullanarak suyun elektrolizi yoluyla üretilen, karbon salınımı yapmayan bir enerji taşıyıcısı. Avrupa Birliği, 2050 yılına kadar iklim nötr bir kıta olma hedefine ulaşmak için hidrojenin önemli bir rol oynayacağını belirtiyor.

İlginizi çekebilir:  Hidrojenli yarış teknesi son aşamada!
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER