Ana SayfaÜRETİM TESİSLERİNucera’nın hidrojen satışları uçtu!

Nucera’nın hidrojen satışları uçtu!

Nucera yeşil enerji çözümlerine yönelik küresel taleple birlikte hidrojen satışlarını katladı.

Hidrojen Haber- Hidrojen teknolojileri konusunda uzmanlaşmış bir şirket olan Nucera, Suudi Arabistan’da önemli bir proje de dahil olmak üzere büyük projelerle satışlarını neredeyse ikiye katladı. Çelik devi Thyssenkrupp’un bir iştiraki olan Nucera, karbonsuz hidrojen üretimi alanında büyük fırsatlar gördüğünü ve rüzgar ve güneş gibi temiz enerji kaynaklarıyla çalışan su elektrolizi yoluyla yeşil hidrojen üreterek daha sürdürülebilir bir geleceğe doğru büyük adımlar attığını belirtiyor.

Nucera’nın gelirleri, Nisan-Haziran döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 98,7 milyon eurodan 187,5 milyon avroya yükseldi. Şirketin sipariş girişi de yüzde 13 artarak aynı çeyrekte 242,4 milyon euroya ulaştı. Bu güçlü büyüme, geleneksel klor-alkali elektroliz sistemlerine yönelik talebin artmasından kaynaklanıyor ve hidrojen sektörünün devasa potansiyelini ortaya koyuyor.

Çevre dostu girişimlere bağlı olan Nucera, karbon nötr hidrojen üretimi alanında büyük büyüme fırsatları tespit etti. Rüzgar ve güneş gibi temiz enerji kaynaklarıyla çalışan su elektrolizi yoluyla “yeşil hidrojen” üreten şirket, daha sürdürülebilir bir geleceğe doğru önemli adımlar attı.

Nucera’nın büyüme hikayesine ağırlık katan faktörlerden biri de yüksek profilli uluslararası projelere girmesi oldu. Bunların başında Suudi Arabistan’da bir hidrojen tesisi projesi geliyor. Şirketin mevcut mali yıl için satış tahminleri, bu büyüme eğiliminin devam edeceğini gösteriyor.

Hidrojen elektrolizi operasyonlarını genişletmek için yaptığı yatırım sınırlarını zorlasa da Nucera’nın karlılık görünümü olumlu kalmaya devam ediyor. Şirketin karbon nötr hidrojen üretimine yönelmesi, dünya çapında daha yeşil enerji seçeneklerine geçişle uyumlu bir şekilde gerçekleşiyor ve sürdürülebilir bir gelecek için zemin hazırlıyor.

İlginizi çekebilir:  Nükleerden hidrojen üretimi için işbirliği
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER