Ana SayfaGÜNCELOakland Limanı'nda hidrojen dönüşümü Beyaz Saray hibesiyle hızlanacak

Oakland Limanı’nda hidrojen dönüşümü Beyaz Saray hibesiyle hızlanacak

HidrojenHaber – ABD Enerji Bakanlığı, California Eyaleti’ndeki Oakland Limanı’nda hidrojen enerjisine geçiş için 2,5 milyon dolarlık bir hibe verdi. Limanın deniz operasyonlarını tamamen karbondan arındırıp ‘sıfır emisyona’ dönüştürme projesinin toplam proje maliyeti 7 milyon doların üzerinde olacak.

Oakland Limanı İcra Direktörü Danny Wan, “Sıfır emisyonlu bir liman olma hedefine ulaşmak için durmaksızın çalışıyoruz. ABD Enerji Bakanlığı’na desteği için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Alameda İlçe Ulaştırma Komisyonu, TraPac ve Hyster-Yale Group dahil olmak üzere liman paydaşları, anlaşmalar dahilinde maliyeti paylaşarak projeye finansman sağlayacak. Komisyon, projeyi desteklemek için 2 milyon dolara yakın kaynak sağlamayı taahhüt etti.

Proje kapsamında limanda dönüşüm çalışmaları hızlandırılırken, operasyonel çalışma süresi artırılıp diğer endüstrilerde hizmet veren hidrojenli araçlara yakıt sağlanması hedefleniyor.

Bölgenin en önemli ticari limanlarından Oakland Limanı, yarattığı 174 milyar dolarlık iş hacmiyle 100 bine yakın kişiye iş imkanı sağlıyor. Dört yılda tamamlanması planlanan proje, ABD genelindeki limanlarda gemi nakliye endüstrisinin karbondan arındırılması açısından kritik öneme sahip.

İlginizi çekebilir:  Amerika'nın en büyük yeşil hidrojen üretim tesisi anlaşması tamam!
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER