Ana SayfaULAŞIM ARAÇLARIOrgan nakilleri için hidrojenli helikopter 

Organ nakilleri için hidrojenli helikopter 

Unither Bioelectronics ve Robinson Helicopter hidrojenli organ nakillerinde kullanmak amaçlı helikopterler üretmeyi planlıyor.

Hidrojen Haber-Unither Bioelectronics Inc. (UB), United Therapeutics Corporation’ın bir yan kuruluşu, Robinson Helicopter Company (Robinson) ile Robinson’un popüler R44 ve R66 helikopter modellerine dayanan hidrojenle çalışan helikopterlerin geliştirilmesini hızlandırmak için bir işbirliği anlaşması imzaladı. 

Anlaşma kapsamında, Robinson, UB’nin hidrojen-elektrik helikopterlerinin geliştirilmesi ve sertifikalandırılması sürecini hızlandırmak için mühendislik, teknik ve düzenleyici uzmanlığını sağlayacak. 

Program Yönetimi ve Organ Dağıtım Sistemleri Başkan Yardımcısı ve Birleşik Terapötik Organ Dağıtım Sistemleri (UTODS) geliştirme programı Başkanı Mikael Cardinal bu işbirliğinin, hayat kurtaran organlar için sürdürülebilir ulaşım çözümlerinin geliştirilmesini hızlandırduğunı söyledi:

Merkezi Bromont, Québec’te bulunan UB, UTODS aracılığıyla organların naklini yeniden tanımlamayı amaçlıyor. Şu anda geliştirilmekte olan UTODS’un, üretilen organları United Therapeutics’in tesislerinden Kuzey Amerika’daki nakil merkezlerine teslim edebilen yüksek verimli ve çevre dostu bir taşıma sistemi olarak hizmet etmesi hedefleniyor. UTODS programı kapsamında UB, mevcut hastane hava taşımacılığı altyapısından çalışabilen yeni nesil elektrik ve hidrojenle çalışan, isteğe bağlı olarak pilotlu dikey kaldırma uçakları geliştiriyor.

İlginizi çekebilir:  Depolamalı RES projelerinde Enerjisa Üretim-Kontrolmatik işbirliği
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER