Ana SayfaHİDROJENYEŞİL HİDROJENOrta Doğu’nun ilk hızlı yeşil hidrojen yakıt istasyonu açıldı

Orta Doğu’nun ilk hızlı yeşil hidrojen yakıt istasyonu açıldı

ADNOC, sıfır emisyonlu hidrojenle çalışan bir araç filosunu test etmek için Orta Doğu’nun ilk hızlı yeşil hidrojen yakıt istasyonunu Abu Dabi’de açtı.

Hidrojen Haber- Ortadoğu’nun ilk hızlı yeşil hidrojen istasyonu H2GO Birleşik Arap emirlikleri’nde (BAE) açıldı. Yakıt istasyonu, temiz şebeke elektriğiyle çalışan bir elektrolizör kullanarak sudan yeşil hidrojen üretecek. İstasyon, Masdar City tarafından sağlanan arazide kuruldu ve Dünyanın en büyük Enerji şirketlerinden ADNOC Distribution tarafından işletiliyor.

Pilot istasyonda tedarik edilen hidrojen, uluslararası kabul görmüş bir sertifikasyon kuruluşu olan International REC Standard tarafından güneş kaynaklarından ‘yeşil’ olarak sertifikalandırılacak. Pilot, BAE’deki hidrojen araçlarının uzun vadeli uygulanabilirliğini anlamak için veri toplamak amaçlı kullanılacak.

Pilot çalışma Abu Dabi’deki Entegre Taşıma Merkezi tarafından destekleniyor ve yüksek hızlı yakıt ikmali Linde tarafından sağlandı. Pilot uygulama boyunca, hidrojenli araç filosu Toyota, Al Futtaim Motors ve BMW tarafından sağlanıyor ve Tawasul da dahil olmak üzere taksi şirketleri tarafından test edilecek.

ADNOC, istasyonun BAE’nin ulusal hidrojen stratejisini tamamladığını ve dekarbonizasyon ve sorumlu enerji geçişi için yenilikçi teknolojiler ve düşük karbonlu çözümler üzerinde işbirliği yaptığını belirtti.

BAE devlet şirketi ADNOC, 2030 yılına kadar karbon yoğunluğunu yüzde 25 oranında azaltmak ve 2045 yılına kadar Net Sıfır hedefini gerçekleştirmek için daha düşük karbonlu çözümleri ilerletmek ve karbondan arındırma teknolojileri geliştirmek için 15 milyar dolarlık bir fon tahsis etti

İlginizi çekebilir:  Thyssenkrupp Nucera : Hidrojen yatırımları gecikiyor
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER