Ana SayfaHİDROJENPolonya yeşil hidrojen üretecek

Polonya yeşil hidrojen üretecek

Polonya'da kamuya ait kalkınma ajansı, üç yatırımcıyla birlikte yeşil hidrojen üretim tesisi kurmak için kolları sıvadı. Üretilen hidrojen otomotiv, ulaşım, sanayi ve çevre sektörlerini değiştirmesi bekleniyor.

HidrojenHaber – Polonya Endüstriyel Kalkınma Ajansı (ARP) Başkanı Michał Dąbrowski, Silezya’nın güneybatı bölgesinde yeşil hidrojen üretim tesisi kurma planlarını açıkladı.

Polonya Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada fabrikanın, ARP ve üç yatırım ortağı tarafından ortak girişim olarak hayata geçirileceğini söyleyen Dąbrowski, “Bu projenin Polonya ekonomisinin görünümünü, özellikle otomotiv, ulaşım, sanayi ve çevre sektörlerini değiştireceğine inanıyorum,” dedi.

Fabrikanın tam yerini ve projedeki ortakların isimlerini açıklamayan ARP Başkanı; girişimin, kömür madenciliği ve ağır sanayinin yoğun olduğu Silezya bölgesinde kurulmasının düşünüldüğünü belirtti.

Polonya ‘mavi’ ve ‘gri’ olarak tanımlanan, doğal gazdan üretilen hidrojen alanında dünyanın en büyük üreticilerinden biri konumunda. Ülkede üretilen hidrojenin büyük bir bölümü kimya endüstrisinde kullanılıyor. Yapılan araştırmalara göre halen 6,26 milyar dolar düzeyinde yeşil hidrojen pazarının büyüklüğü, 2033 yılına kadar 134 milyar doların üzerine çıkacak.

İlginizi çekebilir:  Enerjisa Enerji yatırımlarını üç kat arttırdı.
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER