Ana SayfaHİDROJENYEŞİL HİDROJENPorsche Şili’den sentetik benzin İthal ediyor

Porsche Şili’den sentetik benzin İthal ediyor

HIF Global , Porsche’ye Şili’den sentetik benzin ihraç etti. Bu, karbon nötr yakıtın ilk ticari ihracatı oldu. Porsche, bu yakıtı Porsche Mobil 1 Super Cup’ta kullanacak .

Hidrojen Haber- HIF Global firması, Porsche’e 24 bin 600 litre sentetik benzin gönderdi. Bu, karbon nötr yakıtın ilk ticari ihracatı oldu. Yakıt, Copihue gemisiyle Avrupa’ya taşındı. 

HIF Global, Şili’nin güneyindeki Magallanes bölgesinde Haru Oni adlı bir demonstrasyon tesisi kurdu. Bu tesis, rüzgar enerjisini kullanarak yeşil hidrojen üretiyor. Bu hidrojen, sentetik benzin yapmak için karbondioksit ile birleştiriliyor. Tesis, yılda 130 bin litre yakıt üretebiliyor.

Porsche, bu yakıtı Deneyim Merkezleri’nde ve Porsche Mobil 1 Super Cup’ta kullanacak.

Sentetik benzin ve E-yakıt nedir?

Sentetik benzin, ham petrolden gelen dizel veya benzinden esasen pek de farklı olmayan bir yakıt türü. Temel fark, yenilenebilir enerji kullanılarak karbondioksit (CO2) ve hidrojenden üretilmeleri . Sentetik benzin, içten yanmalı motorlu araçların şu anda fosil yakıtlarla olduğu gibi çalışabileceği, ancak karbon emisyonlarını ve zararlı partikül maddeyi büyük ölçüde azaltacağı fikriyle ortaya çıkan ve etkili bir şekilde benzin ve dizelin çevre dostu bir kopyası olarak adlandırılan yakıt.

E-yakıt, sentetik yakıt olarak da bilinir. Sentetik benzin gibi, yenilenebilir enerji kullanılarak üretilir. Ancak, sentetik benzinin aksine, e-yakıtın üretimi için sadece CO2 ve su kullanılır.

İlginizi çekebilir:  Sabancı'dan GRZ’ye yatırım kararı
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER