Ana SayfaOTOMOTİVPorsche yeşil çelik için H2 Green Steel’le anlaştı

Porsche yeşil çelik için H2 Green Steel’le anlaştı

Porsche, H2 Green Steel ile Araç Üretim Süreçlerini karbonsuzlaştırmak için ortaklık kurdu.

Hidrojen Haber- Porsche, spor araçlarının emisyon dengesini iyileştirmek amacıyla hidrojen bazlı, karbonu azaltılmış çelik tedariği için H2 Green Steel ile bir anlaşma imzaladı. Anlaşmaya göre 2026 yılından itibaren Porsche ve Porsche’nin çeşitli doğrudan üretim malzemesi tedarikçilerine H2 Green Steel’den sıfıra yakın emisyonlu çelik sağlanacak.

Porsche’nin araçlarındaki çelik oranı son birkaç yıldır sürekli olarak azaltıldı ve şirket şu anda hafif yapı için alüminyuma güveniyor. H2 Green Steel’in İsveç’in Boden kentindeki çelik tesisinde üretimin 2025 yılında başlaması ve üretilen düşük emisyonlu çeliğin yılda 35 bin ton kadarının Porsche araçlarının seri üretiminde kullanılması planlanıyor. 2022 yılında Porsche otomobillerinde 220 bin ton çelik kullanılmış.

Porsche Satın Almadan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Barbara Frenkel, “Porsche, 2030 yılına kadar otomobillerinin değer zinciri boyunca karbon-nötr bir bilançoya sahip olması için çalışıyor. Enerji süreçleri ve malzemeler tedarik zincirindeki karbon emisyonlarının önemli bir bölümünü oluşturuyor. Bu nedenle karbonsuzlaştırma çabalarımızın bir parçası olarak doğrudan tedarikçilerimizin üretim süreçlerinde geri dönüştürülmüş malzeme ve yeşil elektrik kullanımını arttırmak istiyoruz.” dedi.

Porsche, otomotiv endüstrisinde hidrojenin erken kullanıcılarından biri olmak istiyor ve geçtiğimiz yıl hibrit, elektrikli ve daha verimli hidrojen yanmalı motorları kapsayan güç aktarma çözümlerini araştırdığını duyurmuştu.

H2 Green Steel’in CEO’su Henrik Henriksson, “Porsche’nin sıfır emisyona yakın çelik siparişi vermesi hem şirket olarak bizim için hem de otomotiv endüstrisinden gelen talebin büyük ölçüde yönlendirdiği çelik endüstrisinin dönüşümü için gerçek bir destektir” ifadesini kullandı.

Şirket Eylül ayında , büyük ölçekli yeşil çelik tesisi ve giga ölçekli hidrojen elektrolizörünü finanse etmek için bu yıl şimdiye kadar 1,5 milyar avro öz sermaye topladığını bildirdi. Elde edilen gelir, geleneksel çelik üretimine kıyasla yüzde 95’e kadar daha az karbon emisyonu sağlaması beklenen yeşil çelik tesisinin inşasını ve geliştirilmesini finanse edecek.

İlginizi çekebilir:  Dizelden hidrojenliye dönüşen lokomotif tanıtıldı
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER