Ana SayfaBORU HATLARIPortekiz'de boru hatları hidrojene hazırlanıyor

Portekiz’de boru hatları hidrojene hazırlanıyor

Portekiz'de doğalgaz boru hatları hidrojene uygun hale getirilecek

Hidrojen Haber – Portekiz doğalgaz boru hattı operatörü Redes Energéticas Nacionais (REN), ülkenin doğalgaz boru hattı altyapısını doğalgaz-hidrojen karışımı taşıyacak şekilde yenilemeye başladı. Şirketin yenilediği boru hatları, yüzde 10’a kadar hidrojen içeren doğalgaz-hidrojen karışımlarını taşıyabilecek.

Portekiz hükûmetinin yürürlüğe sokacağı düzenleme doğalgaz şirketlerinin ürünlerinde en az yüzde 1 hidrojen veya biyometan bulundurmayı zorunlu kılıyor. Şirketin altyapısını güncellemesinin sebebinin bu kural olduğu düşünülüyor. Şirket, altyapıyı hidrojen taşıyabilecek şekilde güncellemesinin yanı sıra, 1400 kilometrelik boru hattı boyunca 16 adet kromatograf da yerleştirecek. Bu cihazlar, boru hattı içerisindeki gazın kimyasal yapısını inceleyerek yeni hidrojen kuralına uyup uymadığını test edecek.

Hidrojen ile ilgili bir diğer önemli gelişme ise, önümüzdeki hafta içerisinde Portekiz hükûmetinin devlet destekli bir şirkete hidrojen sağlamak için ihale düzenleyecek olması. İhalenin sonucunda 10 yıl içinde toplamda 3 bin 45 ton hidrojen sağlamak için sözleşmeler yapılacak. İhalenin sonucunda sağlanacak olan yeşil hidrojenin maksimum fiyatı megavat saat başına 127 avro olarak belirlendi.

İlginizi çekebilir:  Ford F-MAX Ballard yakıt hücreleriyle donatılacak
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER