Ana SayfaELEKTRİKPortekiz'in elektrikte yenilenebilir hedefi yüzde 93!

Portekiz’in elektrikte yenilenebilir hedefi yüzde 93!

Portekiz, iklim değişikliğiyle mücadele ve enerji güvenliğini garanti altına almak amacıyla, elektrik tüketiminde yenilenebilir enerji kaynaklarının payı hedefini 2030 yılına kadar yüzde 85'ten 93'e yükseltti.


Hidrojen Haber – 2030 yılına kadar elektrik tüketiminde yüzde 93’lük yenilenebilir enerji oranına ulaşmayı planlayan Portekiz, iklim değişikliğiyle mücadelede iddialı. Reuters’in haberine göre göre bu adım, ülkenin karbon nötr bir geleceğe doğru ilerlemesinde önemli bir rol oynayacak.

Geçtiğimiz yıl, sosyalist hükümet tarafından 2030 için yüzde 85 olarak belirlenen hedef, yeni merkez sağ hükümet tarafından daha da yükseltilerek yüzde 93’e çekildi. Ülke 2023 yılında elektrik tüketiminin yüzde 61’ini yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlamıştı. Bu oran, Avrupa’daki en yüksek oranlardan biri olarak kaydedildi. Yenilenebilir enerji kapasitesinin toplam kurulu gücü 2030 yılında, 2023 yılında işletmede olan kapasitenin iki katı olan 42.9 gigawatt (GW) seviyesine ulaşacak.

Plan, aynı zamanda, yeşil hidrojen üretimi için kurulacak elektrolizörlerin 2030 yılı için kurulu kapasite hedefini yüzde 45 azaltarak 3 GW olarak belirliyor. Portekiz’in düşük maliyetli yenilenebilir elektrik üretimi konusunda ‘çok elverişli koşullara’ sahip olduğu ve bu sayede yeşil hidrojen endüstrisi için uygun bir zemin sunduğu belirtiliyor.

İlginizi çekebilir:  ABD hidrojenli insansız denizaltı test ediyor
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER