Ana SayfaİŞ DÜNYASIRolls-Royce verimli hidrojen motoru geliştiriyor

Rolls-Royce verimli hidrojen motoru geliştiriyor

Rolls-Royce, beş şirket ve araştırma enstitüsünden oluşan bir konsorsiyumla birlikte, birleşik ısı ve güç (CHP) sistemlerini çalıştırmak için yüksek verimli bir hidrojen yanma motoru geliştirme amacıyla çalışmalara başladı.

Hidrojen Haber- Rolls-Royce ve ortakları yeni bir hidrojen motoru projesi üzerine çalışıyor. Phoenix adlı bu yeni girişim, doğalgaz CHP ünitelerinin sunduğu güç yoğunluğu ve verimliliği, 2.5MW’a kadar daha yüksek güç aralığında sağlamayı hedefliyor. 

Rolls-Royce, daha önce hidrojeni yakıt olarak kullanabilen bir gazla çalışan mtu motoru geliştirmişti, ancak Phoenix projesi daha verimli bir hidrojen motoru teknolojisi üzerinde çalışacak.

Rolls-Royce projede konsorsiyum koordinatörü olarak görev yapacak ve Münih Teknik Üniversitesi’ndeki sürdürülebilir tahrik sistemleri enstitüsüne katılacak. MAHLE Konzern, Fuchs Madeni Yağlar; Robert Bosch ve Alman Federal Malzeme Araştırma ve Test Enstitüsü (BAM) proje ortakları. Enjeksiyon sisteminden, piston grubuna, ateşleme sistemine ve yeni yağlayıcıya kadar her şey proje ortakları tarafından geliştirilecek. 

Phoenix, Alman Federal Ekonomik İşler ve İklim Koruma Bakanlığı tarafından yaklaşık 5 milyon avro ile finanse ediliyor. Projenin 3 yıl süreceği tahmin ediliyor.

İlginizi çekebilir:  Dünyanın ilk karbonsuz çelik üretim tesisi açıldı
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER