Ana SayfaGÜNCELRolls-Royce NASA’da hidrojen jet motoru deneyecek

Rolls-Royce NASA’da hidrojen jet motoru deneyecek

Rolls-Royce ve easyJet, havacılıkta, NASA'nın Mississippi'deki Stennis Uzay Merkezi'nde hidrojen yakıtlı bir jet motoru test etme alanında inşaa çalışmalarına başladı.

Hidrojen Haber- İngiliz mühendislik devi Rolls-Royce, dünyanın en büyük ekonomik havayolu şirketlerinden biri olan easyJet ile işbirliği içinde, hidrojenin alternatif bir yakıt olarak kullanımının uygulanabilirliğini araştırmak üzere bu test alanı kuruyor. NASA’nın Mississippi’deki Stennis Uzay Merkezi’nde kurulacak merkezde Pearl 15 jet motorunun, Bombardier Global 5500 & 6500 özel jet serisini güçlendirmek için kullanılan tam boyutlu bir motor üzerinde, yüzde yüz hidrojen yakıtı ile çalışacak şekilde modifiye edilmesi planlanıyor.

Bu proje, Rolls-Royce ve easyJet’in, havacılıkta hidrojen yakıtlı bir jet motoru geliştirmek için sürdürdükleri ortak programın bir parçası. 2022 yılında, bir AE 2100-A turboprop motorunu dönüştürerek dünyanın ilk hidrojenle çalışan motor testini gerçekleştirmişlerdi. Şimdi ise, bu yeni test alanında, teknolojinin entegrasyonunu ve hidrojenin tamamen yakıt olarak kullanımını test etmeyi hedefliyorlar.

Rolls-Royce’un test ve deneysel mühendislik biriminin direktörü Deborah Robinson, “EasyJet ve NASA gibi diğer küresel liderlerle ortaklık yaparak, havacılıkta karbon salınımını azaltma yolu olarak hidrojenin alternatif yakıt olarak tanıtılmasının uygulanabilirliğini keşfetmekten heyecan duyuyoruz.”dedi.

NASA Stennis Direktörü John Bailey, “Bir sonraki test projesinde Rolls-Royce ile birlikte çalışma fırsatını memnuniyetle karşılıyoruz” ifadesini kulandı.

İlginizi çekebilir:  İtalya’da hidrojenli trenler dönemi
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER