Ana SayfaMEVZUATRomanya'dan yeni hidrojen yasası

Romanya’dan yeni hidrojen yasası

Romanya’da şirketlere temiz hidrojen kotası getirilerek 2030 yılına kadar endüstride yeşil ve düşük karbonlu hidrojen oranı yükseltiliyor.

Hidrojen Haber- Romanya senatosu tarafından geçirilen yeni yasada üretimde  temiz hidrojen kullanımı teşvik ediliyor. Yasada 2030 yılına kadar bütün endüstriyel hidrojen tüketicilerinin en az yüzde 42 yeşil hidrojen en az yüzde 50 düşük karbonlu hidrojen kullanmaları gerekecek. 2035 e kadar ise en az yüzde 65’i yeşil hidrojen olacak şekilde en az yüzde 75 düşük karbonlu hidrojen kullanım şartı getiriliyor.

Yasada, düşük karbonlu hidrojenin tanımı doğalgazdan üretilen gri hidrojene kıyasla üretiminde en az yüzde 70 daha az karbon salımı sağlayan hidrojen olarak tanımlandı. Yasa aynı zamanda petrol şirketleri de dahil olmak üzere yakıt üreticilerinin 2030 yılından itibaren en az yüzde 5 yeşil hidrojen kullanmasını zorunlu tutuyor. Aksi takdirde 200 milyon dolara kadar yükselebilecek cezalar öngörüyor. 

Günümüzde Romanya’da herhangi bir yeşil hidrojen üretimi olmadığı için bu kotaların ulaşılabilmesi çok kolay olmayacak gibi görünüyor.

İlginizi çekebilir:  Yeşil hidrojende JM-Hystar ortaklığı
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER