Ana SayfaİŞ DÜNYASISalzgitter’den yeşil çelik için 100 bin tonluk ihale

Salzgitter’den yeşil çelik için 100 bin tonluk ihale

Almanya'nın Salzgitter şehrinde bulunan Salzgitter, çelik üretiminde yeşil çelik üretim tesisleri için en az 100 bin ton düşük karbonlu hidrojen temini için ihale başlattı.

Hidrojen Haber- Salzgitter AG, SALCOS (Salzgitter düşük karbonlu çelik üretimi) dönüşüm programının ilk aşaması için hidrojen ihtiyaçlarına yönelik teklif çağrısında bulunuyor. Şirketin kendi bünyesinde 2026 yılından itibaren yılda yaklaşık 9 bin ton üreteceği bir 100 MW’lık elektroliz tesisinin inşası planlanıyor. Dışarıdan hidrojen temini ise, hidrojen ana ağına bağlantı kurulduğunda veya diğer tedarik yolları sağlandığında 2027 yılından itibaren başlayacak.

Salzgitter AG Yönetim Kurulu Başkanı Gunnar Groebler, “SALCOS’un karbon tasarrufu potansiyelinden tam olarak yararlanabilmek için, Salzgitter tesisinin hidrojen ana ağına acilen bağlanması gerekiyor. FNB Gas’ın (Almanya’daki bölgesel gaz iletim şirketleri derneği) devlet yardımı onayı alındığında Federal Ağ Ajansı’na ana ağ için başvuruda bulunmasını ve hidrojen ana ağının inşasının kararlılıkla ele alınmasını bekliyoruz” dedi.

Bu yenilikçi proje, çelik üretiminde karbon ayak izini azaltma yolunda önemli bir adım olarak görülüyor ve politika yapıcıların da bürokratik engelleri kaldırarak hidrojen altyapısının gelişimini hızlandırmaları çağrısında bulunuyor.

İlginizi çekebilir:  Uçaklar için hidrojenli yeni tip elektrik motoru
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER