Ana SayfaOTOMOTİVScania kamyonlarında yeşil çelik kullanacak

Scania kamyonlarında yeşil çelik kullanacak

H2 Green Steel ile yapılan anlaşma ile Scania kamyonlarının yapımında sürdürülebilir malzeme kullanılacak.

Hidrojen Haber- Scania, tedarik zincirini karbonsuzlaştırma adına büyük bir adım attı. H2 Green Steel ile yapılan anlaşma kapsamında İsveçli kamyon üreticisi 2024 yılında 10 bin ton yeşil çelik alacak. Şirket bu miktarı 2026 yılına kadar on katına çıkarmayı hedefliyor.

Bu anlaşma, hem iki şirket hem de çelik endüstrisi için önemli bir kilometre taşı. Çünkü bu büyük bir araç üreticisinin ilk yeşil çelik siparişi. Bu sipariş ayrıca Scania’nın karbon ayak izini azaltma taahhüdünündeki kararlılığını ve Avrupa’da yeni ve temiz bir çelik endüstrisinin gelişimini destekleme niyetini de gösteriyor.

H2 Green Steel, hidrojen kullanarak kömür yerine neredeyse sıfır emisyonla yüksek kaliteli çelik üretmeyi amaçlıyor. Şirket, yenilenebilir enerjiyle çalışan ve bir hidrojen tesisi ile entegre olan büyük ölçekli bir üretim tesisi kurmayı planlıyor. Projenin ilk aşamasının 2024 yılında faaliyete geçmesi ve 2030 yılına kadar yıllık 2.5 milyon ton çelik kapasitesine ulaşması bekleniyor.

Scania’nın Başkanı ve CEO’su Christian Levin anlaşmayla ilgili: “Bu, fosilsiz ulaşım sistemleri yolculuğumuzda büyük bir adım. Karbon emisyonlarımızı azaltmaya kararlıyız, aynı zamanda müşterilerimizin ve tedarikçilerimizin de bunu yapmasına yardımcı oluyoruz. H2 Green Steel ve diğer ilerici ortaklarla birlikte çalışarak, hedeflerimize ulaşabilir ve sürdürülebilir bir geleceğe doğru değişimi yönlendirebiliriz.” ifadesini kullandı.

H2 Green Steel’in CEO’su Henrik Henriksson ise şunları söyledi: “Scania ile bu ortaklığı duyurmaktan gurur duyuyoruz. Scania, dünyanın önde gelen ağır kamyon ve otobüs üreticilerinden biri. Bu sipariş, her iki tarafın da iklim hedeflerine önemli bir katkı sağlayacak uzun vadeli bir işbirliğinin başlangıcı. Ayrıca piyasada yeşil çeliğe güçlü bir talep olduğunu ve üretimi hızla artırmamız gerektiğini de gösteriyor.”

Yeşil çelik, Scania’nın çevresel etkisini azaltmak ve fosilsiz bir topluma geçişe destek olmak için yürüttüğü birçok girişimden biri. Şirket ayrıca batarya elektrikli araçlar, biyoyakıtlar, yakıt hücreleri ve malzemelerin tedariği konusunda da yatırım yaptı. Scania’nın hedefi, 2016 seviyelerine göre 2025 yılına kadar taşınan ton başına kara taşımacılığından kaynaklanan karbon emisyonlarını %50 oranında azaltmak.

İlginizi çekebilir:  Yeni araştırma hidrojende maliyeti 2 dolara çekecek
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER