Ana SayfaELEKTROLİZÖRShell Amazon ve NASA’dan ucuz yeşil hidrojen üreten elektrolizör

Shell Amazon ve NASA’dan ucuz yeşil hidrojen üreten elektrolizör

Shell, Amazon ve NASA tarafından desteklenen girişim, endüstriyel ölçekte hidrojen üretimi için yeni bir yöntem geliştirdi. Anod Katot Membranlı elektrolizör olarak adlandırılan bu teknoloji, geleneksel yöntemlere göre daha düşük maliyetle yeşil hidrojen üretimi vadediyor.

Hidrojen Haber- Yeşil hidrojen, yenilenebilir enerji kaynakları kullanılarak üretilen hidrojeni ifade ediyor. Bu yöntem, fosil yakıtların yakılmasından kaynaklanan sera gazı emisyonlarını azaltmada önemli bir rol oynayabilir.

Şimdiye kadar hidrojen üretimi pahalı ve enerji yoğun bir süreçti. Ancak yeni AEM elektrolizör teknolojisi, bu süreci daha verimli ve uygun maliyetli hale getirebilir. Bu gelişme, hidrojenin ulaşım, ısıtma ve sanayi gibi çeşitli sektörlerde daha yaygın olarak kullanılmasının önünü açabilir.

ABD’de Shell, Amazon ve NASA tarafından desteklenen bir start-up olan Power to Hydrogen (P2H2), bu yılın ilerleyen dönemlerinde bir endüstri ölçeğinde pilot proje öncesinde, “düşük maliyetli yeşil hidrojen” için “ilk endüstri ölçeğinde anyon değişim membranı [AEM] elektrolizer yığını” olarak tanımladığı bir teknolojiyi duyurdu. P2H2, AEM elektrolizer tasarımını geliştirdi ve bu teknolojiyi Ohio’daki bir pilot tesisinde başarıyla uyguladı.

Yenilenebilir enerjiye hızlı tepki verme yeteneği ve yüksek performans ve dayanıklılık ile P2H2’nin patentli teknolojisi, geleneksel AEM elektrolizer tasarımlarına göre daha üstün. AEM elektrolizerleri, alkalin ve proton değişim membranı (PEM) elektrolizerler arasında bir kesişim olarak kabul edilir. Hızlı tepki verme yeteneği ve düşük maliyetli olma avantajları ile dikkat çeker.P2H2, bu teknolojiyi yüksek basınçlı çalışma ile birleştirerek enerji tüketimini azalttı.

Bu gelişme, yeşil hidrojen üretiminde önemli bir adım olarak görülüyor.AEM teknolojisi henüz geniş ticari kabul görmemiş olsa da, P2H2 ve diğer şirketler bu alanda çalışmalarını sürdürüyor.

İlginizi çekebilir:  Otomotiv devinden hidrojene yatırım
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER