Ana SayfaULAŞIM ARAÇLARISiemens ve Tyczka’dan demiryolu ortaklığı

Siemens ve Tyczka’dan demiryolu ortaklığı

Siemens Mobility ve Tyczka Hydrogen, fosil yakıtlı trenlerden yenilenebilir hidrojen yakıtlı trenlere geçişin hızlandırılması amacıyla bir iş birliği içinde olduklarını duyurdular.

Hidrojen Haber- Hidrojenli trenler için Siemens Mobility ve Tyczka Hydrogen ortaklık kurdu. Bu ortaklık, tren operatörlerine sadece hidrojenle çalışan trenler ve ilgili bakım hizmetlerini değil, aynı zamanda yeşil hidrojen yakıtının tüm tedarik zincirini de kapsayacak şekilde entegre bir yaklaşım sunmayı hedefliyor.

Her iki şirket de hidrojen üretimi, depolanması, dağıtımı ve yakıt ikmalinin yanı sıra yakıt hücreli trenlerin teslimatı ve bakımı da dahil olmak üzere tüm tedarik zincirindeki çözümler için birlikte çalışmayı kabul etti. Ek olarak, Siemens Mobility’nin bir yan kuruluşu olan Smart Train Lease, kiralık hidrojen trenleri sunuyor.

Siemens Mobility’nin CEO’su Albrecht Neumann, “Karbon nötr mobiliteyi sağlamak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Siemens Mobility, Smart Train Lease ve Tyczka ile üç güçlü ortak, ilk kez el ele vererek hidrojen demiryolu pazarına yeni ve alternatif konseptler sunuyor” dedi.

Tyczka Hydrogen’ın Genel Müdürü Thomas Zorn ise, “Yeşil hidrojen yakıtı, ağır hizmet taşımacılığını karbonsuzlaştırmak için harika bir çözüm. Hızlı dolum süreleri ve uzun sürüş mesafeleri sayesinde, çoklu birim trenler, aşırı elektrifikasyon yatırımları olmadan ve dizelle aynı rota esnekliği ile çevre dostu bir şekilde çalışabilir” ifadelerini kullandı.

Bu iş birliği, demiryollarının hidrojen mobilitesine başarılı bir dönüşümü için yol gösterici olacak.

İlginizi çekebilir:  Viski atık suyundan hidrojen !
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER