Ana SayfaHİDROJENYEŞİL HİDROJENSunfire’den 500 MW'lık yeşil hidrojen projesi

Sunfire’den 500 MW’lık yeşil hidrojen projesi

Elektrolizör üreticisi Sunfire Avrupa'nın en büyük hidrojen projelerinden biri için ön mühendislik ve tasarım çalışması sağlayacak.

Hidrojen Haber- Elektrolizör üreticisi Sunfire Geçen yıl 100 MW’lık bir elektrolizör siparişi aldıktan sonra, şimdi bir sonraki önemli projeye katılıyor: 500 MW’lık hidrojen projesi için mühendislik ve tasarım çalışması. Projenin 2028’e kadar faaliyete geçmesi planlanıyor. Sunfire’ın çalışması, müşterinin Proje için şeffaf, kapsamlı bir finansal yatırım kararı almasını sağlayacak.

Üretilen yenilenebilir hidrojen, rafineri operasyonları ve amonyak üretimi, endüstriyel sürdürülebilirliğe katkı çabaları, projeyi tamamlayan kapsamlı güneş ve rüzgâr enerjisi altyapısı merkezi olmak üzere çeşitli uygulamaları destekleyecek.

Sunfire CEO’su Nils Aldag projenin önemine ilişkin şu yorumu yapıyor: “Avrupa şu anda yeşil hidrojen çözümlerinin benimsenmesinde ön saflarda yer almaktadır. İlk 100 MW’ı görüyoruz . 500 MW’lık girişim gibi daha büyük ölçekli projeler .Sunfire, güvenilir endüstriyel elektrolizör sağlama konusundaki kararlılığını bir kez daha teyit ediyor.”

Buna paralel olarak Sunfire üretim kapasitesini artırmaya devam ediyor. Şirket basınçlı alkalin elektrolizörlerin otomatik seri üretimini başlattı. Ayrıca, geçen yılın başında başlayan ve şu anda daha da genişletilmiş olan siparişlerle birlikte 700 MW elektrolizör kapasitesine sahip.

İlginizi çekebilir:  Dizelden hidrojenliye dönüşen lokomotif tanıtıldı
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER