Ana SayfaULAŞIM ARAÇLARISüper yat deniz suyundan ürettiği hidrojen ile çalışacak

Süper yat deniz suyundan ürettiği hidrojen ile çalışacak

İtalyan tasarım stüdyosu Mask Architects'in dizayn ettiği süper yat, deniz suyundan elde ettiği hidrojen ile çalışıp, emisyonlarını azaltacak.

Hidrojenhaber – Denizcilik endüstrisinde, sürdürülebilirlik ve çevre koruma gemi inşa uygulamalarında daha fazla öne çıkıyor. Yat tasarımcıları ve tersaneler süper yat endüstrisinde yeni bir çağın şekillendirilmesi için çabalıyor. Bu çerçevede hidrojen ve metanol gibi alternatif yakıtlar da hızla yaygınlaşıyor.
İtalya merkezli tasarım stüdyosu MASK Architects, Alchemist Studio ile ONYX H2-BO 85 adı verilen yeni bir süper yat tasarladı. Süper yat yalnızca hidrojenle çalışmakla kalmayıp aynı zamanda elektroliz için deniz suyunu kullanarak gemide hidrojen üretecek.

Öznur Pınar Çer ve Danilo Petta liderliğindeki MASK Architects, yeni projenin görsellerini kısa süre önce paylaştı. Kendi ürettiği hidrojen ile hareket eden dünyanın ilk süper yatı 85 metre boyunda. Araç, elektroliz yoluyla deniz suyunu hidrojen ve oksijene ayırarak ihtiyaç duyduğu elektrik enerjisini üretebiliyor. Yerleşik hidroelektrik türbinler, elektroliz sürecine yardımcı olacak. Üretilen temiz enerji emisyonları düşürecek ve kısa seyir mesafelerinde yatın çevresel etkisini azaltacak.

MASK Architects‘e göre süper yat, çevredeki suyun kinetik enerjisini hidroelektrik türbinlerle yakalayarak sürdürülebilir enerji üretecek. Üretilen hidrojen, gemide tanklarda veya konteynırlarda depolanacak. Düşük hızda seyir ve demirleme sırasında kolayca erişilebilen enerji sağlayacak.

İlginizi çekebilir:  AVL ve Red Bull ‘dan yenilikçi yakıt hücresi teknolojisi
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER