Ana SayfaULAŞIM ARAÇLARISuudi Arabistan Ortadoğu'nun ilk hidrojenli trenini test etti

Suudi Arabistan Ortadoğu’nun ilk hidrojenli trenini test etti

Suudi Arabistan, Orta Doğu'nun hidrojenle çalışan ilk trenini başarıyla test etti. Ülke, maliyet açısından verimli, yenilikçi demiryolu altyapısı için hidrojen ve dijital çözümlerden yararlanıyor.

HidrojenHaber – Suudi Demiryolu Şirketi CEO’su Dr. Beşşar El-Malik, göre Suudi Arabistan’ın Orta Doğu’daki ilk hidrojen tren testini tamamladığını duyurdu.

Riyad’daki Küresel Lojistik Forumu 2024’te konuşan El-Malik, “Bu proje, Krallığın çevreye uygun teknolojileri benimseme konusundaki istekliliğinin bir göstergesi” dedi. CEO, Suudi Arabistan’ın ekonomik hedeflerini desteklemek için demiryolu ağını genişletme çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

Hidrojen treni, Enerji Bakanı Prens Abdulaziz bin Selman tarafından ilk olarak 2023 yılında düzenlenen İklim Haftası’nda duyurulmuştu. Sürdürülebilir enerjiye yönelik geniş kapsamlı bir stratejisi bulunan Suudi Arabistan, hidrojen teknolojisini geliştirmek için yatırımlarına devam etmeyi planlıyor.

Küresel lojistik sektörünü dönüştürecek yenilikleri merkezine alan Küresel Lojistik Forumu, 30 ülkeden 130 konuşmacı ve 80 katılımcıyı bir araya getirdi.

İlginizi çekebilir:  Bosch hidrojenli kombi reklamlarını değiştirecek
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER