Ana SayfaİŞ DÜNYASISuudilerden Brezilya'ya 15 Milyar dolarlık yenilenebilir enerji yatırımı

Suudilerden Brezilya’ya 15 Milyar dolarlık yenilenebilir enerji yatırımı

Suudi PIF’ten Brezilya ekonomisine 15 Milyar dolar yatırım. Bu yatırımın çoğunda sürdürülebilir kalkınma ve altyapı projeleri öncelikli olacak.

Hidrojen Haber- Suudi Arabistan’ın kamu yatırım fonu PIF, yeşil hidrojen, altyapı ve yenilenebilir enerji sektörlerine odaklanarak Brezilya’ya 15 milyar dolarlık bir yatırım yapmayı planlıyor. 

Brezilya Enerji Bakanı Alexandre Silveira’nın açıklamalarına göre, bu yatırım, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri daha da güçlendirecek ve Brezilya’nın sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkıda bulunacak.

PIF ve Suudi Arabistan Madencilik Şirketi’nin ortak girişimi olan Manara Minerals, Nisan ayında Brezilyalı madenci Vale‘nin baz metal biriminin yüzde 10’unu satın alarak önemli bir adım attı. Bu yatırım, Suudi Arabistan’ın 2030 Vizyonu stratejisinin bir parçası olarak madencilik endüstrisini büyütme hedefini destekliyor. Suudi Arabistan, ülkenin mineral zenginliklerinden yararlanmayı ve petrol sektöründen ekonomik çeşitliliği artırmayı amaçlıyor.

Bu yatırım, aynı zamanda, Suudi Arabistan’ın Latin Amerika’daki varlığını ve etkisini artırma stratejisinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Brezilya’nın enerji, madencilik ve altyapı gibi alanlardaki potansiyelini değerlendiren Suudi Arabistan, bu hamleyle küresel yatırım portföyünü çeşitlendiriyor ve iki ülke arasındaki stratejik ortaklığı pekiştiriyor.

İlginizi çekebilir:  Dünyanın ilk hidrojenli römorkörü hizmete başladı
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER