Ana SayfaTEKNOLOJİTavuk tüyleri yakıt hücrelerinde sürdürülebir bir malzeme seçeneği olabilir

Tavuk tüyleri yakıt hücrelerinde sürdürülebir bir malzeme seçeneği olabilir

Yakıt hücreleri teknolojisinde çalışan bir araştırma ekibi, tavuk tüylerinin hidrojen üretmek için kullanılmasını sağlayan bir yöntem buldu. Bu yöntem, sıfır atık yakıt hücreleri inşa etmek için temiz ve sürdürülebilir bir malzeme sağlayabilir.

Hidrojen Haber- NTU ve ETH Zürih‘ten bilim adamları, sıfır atık yakıt hücreleri oluşturmak için tavuk tüylerini temiz ve sürdürülebilir bir malzemeye dönüştürmenin bir yolunu buldular.Araştırmacılar, tavuk tüylerinin içinde bulunan keratin adlı proteinin, hidrojeni depolamak ve salmak için kullanılabileceğini keşfettiler. Bu protein, yüksek basınç altında ısıtıldığında hidrojeni serbest bırakabiliyor. Bu da, hidrojeni elektrik üretmek için yakıt hücrelerine aktarmak için ideal bir yöntem olabilir.

Araştırmacılar, keratin proteinini tüylerden çıkararak, daha sonra amiloid fibrilleri olarak bilinen ultra ince liflere işleyerek, yakıt hücrelerinin hayati bir bileşeni olan protonları iletebilen ince bir zar oluşturdular.Daha sonra tüy bazlı membranlarını ticari bir yakıt hücresi kurulumuna monte ederek test ettiler. Testlere göre yakıt hücresi bir LED lambayı açabilir, küçük bir fanı döndürebilir ve küçük bir oyuncak arabaya güç sağlayabilir.

Kümes hayvanı endüstrisi tarafından üretilen büyük miktardaki endüstriyel tavuk tüyü atığı, laboratuvarda üretilen membranın üretilmesi için geleneksel membranlardan üç kata kadar daha ucuz olabileceği anlamına gelir.

Tavuk tüylerinin atık olarak değil de değerli bir malzeme olarak görülmesini sağlayarak, hayvancılık sektörünün de sürdürülebilirliğine katkıda bulunabilir. Ekip, şimdi bu yöntemi daha da geliştirmek ve ticarileştirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

İlginizi çekebilir:  Aygaz’dan sürdürülebilirlik raporu
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER