Ana SayfaOTOMOTİVTesla hidrojene geçecek

Tesla hidrojene geçecek

Elektrikli araçlar piyasasının bilinen markası Tesla, pazarda artan rekabete ayak uydurmak için hidrojen yakıt hücreli otomobiller geliştirme kararı aldı.

HidrojenHaber – Elektrikli araçlar piyasasının bilinen markası Tesla, pazarda artan rekabete ayak uydurmak için hidrojen yakıt hücreli otomobiller geliştirme kararı aldı. Tesla’nın ‘Model H’ olarak adlandırdığı hidrojenli otomobillerin 2026 yılında satışa sunulması hedefleniyor.

Geçmişte TV’de katıldığı bir programda hidrojenin bir enerji depolama aracı olarak kullanılmasını ‘en aptalca şey’ olarak tanımlayan Tesla kurucusu Elon Musk, şirketinin hidrojen yakıt hücreli otomobiller üreteceğini duyurarak takipçilerini şaşırttı.

REKABET KIZIŞIYOR

Musk’ın kararındaki değişikliğe gerekçe olarak elektrikli otomobil pazarında her geçen gün artan rekabet gösteriliyor. Özellikle Çinli BYD gibi markaların pazar paylarını artırmasının Tesla’yı strateji değiştirmeye ittiği ifade ediliyor.

Uzmanlar; hidrojenli model geliştirmenin Tesla’ya bir yandan teknolojisini geliştirme şansı vereceğini, diğer yandan ürünlerini çeşitlendirerek pazar liderliğini korumasını sağlayacağını belirtiyorlar.

Tesla, yenilikçi ve fütüristik teknolojisiyle uzun süredir elektrikli otomobil pazarının lideri konumunda. Tesla’nın hidrojen yakıt hücresi teknolojisine geçişinin, teknolojiye de katkı sağlayarak saf hidrojenle çalışan otomobillerin yollara çıkışını erkene alabileceği kaydediliyor.

HEDEF 2026

Tesla, hidrojenle çalışan ilk otomobilini 2026’da piyasaya sürmeyi hedefliyor. “Model H” adı verilen otomobil gelişmiş bir yakıt hücresi teknolojisi kullanılacak. Tesla, hidrojen teknolojisinde gözlenen sorunları ve depolama altyapısını lansman tarihine kadar çözmeyi amaçlıyor.

Şu anda ABD’de 17 binden az hidrojen yakıt hücresi kullanan araç var. Bu araçların tamamı, perakende hidrojen yakıt istasyonları ağına sahip tek eyalet olan Kaliforniya’da bulunuyor.

İlginizi çekebilir:  İçten yanmalı motor hidrojen ile geliştirilecek
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER