Ana SayfaÜRETİM TESİSLERİThyssenkrupp’un hidrojenle çelik üretimine 2 milyar avro

Thyssenkrupp’un hidrojenle çelik üretimine 2 milyar avro

Thyssenkrupp karbon salınımını azaltmak ve yenilenebilir hidrojen kullanımını artırmak için yeni bir tesis kuruyor. Bu projeye Alman hükümeti 2 milyar avro destek vermeyi planlıyor.

Hidrojen Haber-Çelik devi Thyssenkrupp Steel Europe, çelik üretim sürecini karbondan arındırmak ve yenilenebilir hidrojen alımını hızlandırmak için Alman Hükümetinden 2 milyar avro destek almaya hazırlanıyor. Avrupa Komisyonu,bu desteği iki biçimde onayladı: 550 milyon avro doğrudan hibe ve 1,45 milyar avro şartlı ödeme mekanizması.

Doğrudan hibe, Thyssenkrupp’un Duisburg tesisinde mevcut bir yüksek fırının yerini alacak bir doğrudan indirgeme tesisinin ve iki eritme ünitesinin inşasını ve kurulumunu desteklemek için kullanılacak. Bu tesis, başlangıçta doğal gaz kullanacak ve kademeli olarak bunu yenilenebilir hidrojen ile değiştirecek. 2037’den itibaren yalnızca yenilenebilir hidrojenin kullanılması planlanıyor.

Şartlı ödeme mekanizması ise, yeni tesisin ilk on yılında düşük karbonlu hidrojen yerine yenilenebilir hidrojen tedarik etme ve kullanma ek maliyetlerini karşılayacak. Süreç bağımsız bir uzman tarafından yıllık olarak denetlenecek. Thyssenkrupp’un hidrojen tedarikçileri için rekabetçi bir ihale süreci düzenleyeceği belirtiliyor.

2026 yılında faaliyete geçmesi ve yılda 2,3 milyon ton sıcak metal üretmesi beklenen projenin, tamamlandığında ömrü boyunca 58 milyon tondan fazla karbondioksit salınımını önlemesi bekleniyor.

Avrupa Komisyonu Rekabet Politikasından Sorumlu Başkan Yardımcısı Margrethe Vestager, bu önlemlerin Almanya’nın en kirletici sektörlerden birinin yeşillendirilmesine katkıda bulunacağını söyledi.

İlginizi çekebilir:  Masdar Afrika'daki temiz enerji yatırımlarını 10 GW’ a yükseltecek
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER