Ana SayfaELEKTRİKToyota hidrojen jeneratörlerine yatırımlarını arttırıyor

Toyota hidrojen jeneratörlerine yatırımlarını arttırıyor

Toyota, 2024 yılının ilk çeyreğinden itibaren Altona üretim tesisinde GEH2 jeneratörlerinin montajı için EODev ile ortaklık kuruyor. Şirket önümüzdeki üç yıl içinde 100 adet jeneratörün montajı için 3,27 milyon dolar yatırım yapacak

Hidrojen Haber- Toyota Yeni Zelanda, Toyota Avustralya tarafından montajı yapılan sabit hidrojen yakıt hücresi jeneratörleri için özel bir dağıtım hakları anlaşması imzaladı. Şirket bu anlaşmayla hidrojen ekosistemindeki faaliyetlerini daha da ilerletmeyi hedefliyor.

Montajı yapılacak ilk model, Toyota Mirai FCEV’e (yakıt hücreli elektrikli araç) güç veren aynı Toyota Yakıt Hücresi sistemini kullanan ve çeşitli uygulamalar için uygun sıfır karbon emisyonlu enerji üretimi sağlayan 110kVA GEH2 jeneratör olacak. Pazar geliştikçe, Avustralya ve Yeni Zelanda’da montaj ve dağıtım için ek modeller değerlendirilecek.

Fransız sürdürülebilir enerji çözümleri sağlayıcısı EODev (Energy Observer Developments) ile ortaklık kuran Toyota, EODev GEH2 jeneratörünü 2024 yılının ilk çeyreğinden itibaren Melbourne Altona’daki eski üretim tesisinde monte etmek için 3,27 milyon dolar yatırım yapacak. Toyota Yeni Zelanda Genel Müdürü ve İcra Kurulu Başkanı Neeraj Lala, GEH2 jeneratörlerinin montajı ve tedariki için Toyota Avustralya ile yapılan anlaşmanın yerel pazar için ezber bozan bir gelişme olduğunu söyledi.

İlginizi çekebilir:  Hidrojenli araçta yeni menzil rekoru: 1.931 km !
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER