Ana SayfaİŞ DÜNYASITyssenkupp’un elektrolizör firması hisselerini halka arz ediyor

Tyssenkupp’un elektrolizör firması hisselerini halka arz ediyor

Hidrojen elektrolizör üreticisi Tyssenkrupp Nucera, ilk halka arzından 500 - 600 milyon avro arasında sermaye tedarik edeceğini düşünüyor.

Hidrojen Haber- Alman kökenli elektrolizör üreticisi Tyssenkrupp Nucera  yakın zamanda ilk halka arzını gerçekleştirmeyi planlıyor. Çoğunluk hisseleri Tyssenkrupp’ta olan ve İtalyan şirketi De Nora’nın da hissedar olduğu Nucera, ilk halka arzını Frankfurt Borsası’nda gerçekleştirecek.

Şirket, ilk halka arzından 500 ile 600 milyon avro arası sermaye tedarik etmeyi bekliyor. İlk halka arzda, arza sunulacak olan hisse sayısı henüz belirlenmedi. Şirketin ana şirketi Thyssenkrupp’un CEO’su Miguel Angel Lopez Borrego hamleyi açıklarken “Thyssenkrupp Nucera’nın yeşil hidrojen için elektroliz teknolojisinde küresel önderliğini daha da öne çıkarmak istiyoruz. Halka arz, Nucera’nın finansal esnekliğini artıracak ve yeşil hidrojen üretimi için önde gelen bir teknoloji tedarikçisi olarak profilini yükseltecektir. İfadesini kullandı.

Thyssenkrupp, Ekim 2021’de  Nucera’nın hidrojen elektrolizör üretim kapasitesini 1GW’dan 5GW’a çıkarmayı planladığını açıklamıştı.

İlginizi çekebilir:  Belçika’dan yeşil çelik fabrikasına büyük teşvik
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER