Ana SayfaHİDROJENYEŞİL HİDROJENUmman 2.tur yeşil hidrojen ihalesinden  en az 20 milyar dolar yatırım bekliyor

Umman 2.tur yeşil hidrojen ihalesinden  en az 20 milyar dolar yatırım bekliyor

İlk tur yeşil hidrojen ihalesinden 30 milyar doları aşan yatırım çeken ve beş proje ödülü alan sultanlık, 2. turdan da yüksek beklentide.

Hidrojen Haber- Umman, yeşil hidrojen ve amonyak projeleri kuracak büyük uluslararası konsorsiyumlar ve şirketlerle Haziran 2023’te imzalanan anlaşmalarla ilk turda 30 milyar doları aşan yatırım çekti. Bu projeler, 2030 yılına kadar 750 bin ton yeşil hidrojen üretmeyi planlıyor.

Ülke, 2024 ün ilk çeyreğinde 2. tur ihaleyi  düzenleyerek  Dhofar bölgesinde üç arazi bloğu vermeyi planlıyor. Bu bloklar, yeşil hidrojen sektöründe uzmanlaşmış şirketlere sunulan üç fırsatı temsil ediyor. Umman, ikinci turda 20 milyar ila 30 milyar dolar değerinde yatırım çekmeyi umuyor.

Umman, bol miktarda arazi, yüksek güneş radyasyonu ve rüzgar enerjisi dahil olmak üzere yeşil hidrojen ekonomisi geliştirmek için gerekli rekabetçi kaynaklara sahip. Ülke, 2050 yılına kadar yeşil hidrojen sektöründe 140 milyar dolarlık yatırım bekliyor.

Umman sultanlığı, halka açık müzayedeler yoluyla şeffaflığı sağlamak ve finansal ödeme gücüne, teknik uzmanlığa ve proje fikrinde netliğe sahip ciddi yatırımcıları çekmek istiyor. İlk yeşil hidrojen projesinin 2030’da, hatta daha önce devreye alınmasını hedefleniyor..

İlginizi çekebilir:  AB yeşil elektriği rekor kırdı
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER