Ana SayfaİŞ DÜNYASIUniper Rus gazından yeşil hidrojene geçiyor

Uniper Rus gazından yeşil hidrojene geçiyor

Enerji devi Uniper, sürdürülebilir ve güvenli bir enerji kaynağı olarak hidrojeni benimsiyor, Rus gazı anlaşmalarını sonlandırıp hidrojen ekonomisine yatırım yapıyor.


Hidrojen Haber- Uniper, uzun süredir devam eden Gazprom Export ile olan gaz tedarik sözleşmelerini sonlandırdığını ve yeşil hidrojen ile diğer yenilenebilir enerji kaynaklarına odaklanacağını duyurdu. Bu karar, şirketin enerji portföyünü çeşitlendirme ve Rus gazına olan bağımlılığını azaltma stratejisinin bir parçası olarak, 7 Haziran’da bir tahkim mahkemesinin Uniper lehine verdiği ve 2022 ortasından bu yana teslim edilmeyen gaz miktarları için 13 milyar avrodan fazla tazminat ödenmesine hükmeden kararın ardından geldi.

Uniper’in CEO’su Michael Lewis, şirketin küresel LNG tedariklerini genişletme ve çeşitli kaynaklardan boru hattı gazı sağlama yönündeki stratejik çabalarını vurguladı. Ayrıca, Uniper, Bad Lauchstädt, Almanya’da bir “yaşayan laboratuvar” olarak adlandırılan öncü bir yeşil hidrojen projesini hayata geçiriyor. Bu proje, yeşil elektrik üretiminden depolama, taşıma ve pazarlamaya kadar tam bir yeşil hidrojen değer zincirini test ediyor. 30 MW’lık bir elektroliz tesisini içeren bu proje, Uniper’i yeşil hidrojen sektöründe öncü bir konuma taşıyor.

Uniper’in Rus gazından yeşil hidrojene stratejik geçişi, sadece küresel enerji geçiş hedefleriyle uyumlu olmakla kalmıyor, aynı zamanda şirketin jeopolitik risklere karşı direncini artırıyor ve endüstrideki diğer enerji devleri için bir ölçüt belirliyor.

İlginizi çekebilir:  Otokoç yeni GES’ini Niğde’de açtı 
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER