Ana SayfaULAŞIM ARAÇLARIVinssen yakıt hücresi teknolojisi için sertifika aldı

Vinssen yakıt hücresi teknolojisi için sertifika aldı

Vinssen, kendi bünyesinde geliştirdiği 100 kilovat(kW) lık deniz yakıt hücresi modülü için AIP Sertifikası aldı.

Hidrojen Haber- Çevre dostu gemiler ve tahrik sistemlerinde denizcilik teknolojisi uzmanı olan Vinssen, kendi bünyesinde geliştirdiği 100 kW deniz yakıt hücresi modülü için Korean Register’dan AIP Sertifikası aldığını duyurdu. Bu sertifika, yeni teknolojiler için dört aşamalı bir değerlendirme sürecinde ilk aşama ve tasarım planının uygulanabilirliğini kanıtlıyor. Vinssen, bu yıl Korean Register ve Kore Deniz Ulaştırma Güvenliği Otoritesinden deniz lityum-iyon pil sistemi için Onayı almıştı. 

Yakıt hücresi modülü, hidrojen ve oksijenin kimyasal tepkimesiyle elektrik enerjisi üreten bir yakıt hücresi yığını ve bunun için gerekli olan hidrojen besleme cihazı, hava besleme cihazı ve soğutma cihazı gibi alt modüllerden oluşuyor Sistem hem tahrik sistemine hem de gemideki çeşitli yardımcı cihazlara güç veriyor. Yakıt hücresi modülü, daha küçük gemilerde konuşlandırmada avantajlar sunan proton değişim membranı yakıt hücresi (PEMFC) teknolojisini kullanıyor.

Vinssen, 2024 yılında inşaat ve doğrulama testlerinin planlandığı bir eğlence gemisine iki adet 100 kW yakıt hücresi modülü ekleyerek bir ‘Hidrojen Yakıt Hücresi Tabanlı Eğlence Gemisi İnşaatı, ve Mobil Şarj Tesisi Projesi’ başlatmayı planlıyor. 

İlginizi çekebilir:  Afrika doğal hidrojeni için LIAG ile Getech el sıkıştı
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER