Ana SayfaOTOMOTİVWalmart ‘ın ilk hidrojen yakıtlı tırı Nikola'dan

Walmart ‘ın ilk hidrojen yakıtlı tırı Nikola’dan

Walmart, Kanada'da hidrojen yakıt hücreli elektrikli kamyon kullanan ilk perakendeci oldu. Şirket tamamen sıfır emisyonlu bir filo hedefliyor.


Hidrojen Haber- Kanada’nın perakende devi Walmart, sürdürülebilirlik yolculuğunda önemli bir adım daha attı ve filosuna Nikola tarafından üretilen hidrojen yakıtlı elektrikli bir tır ekledi. Bu hamle, şirketin alternatif enerji kaynaklarıyla çalışan araçlara geçiş yapma hedefine doğru büyük bir ilerleme olarak görülüyor.

Mississauga, Ontario’da yollara çıkan bu yeni tır, sıfır egzoz emisyonu ile çalışıyor ve yaklaşık 800 kilometre menzile sahip. Nikola’ya göre, bu tır yılda ortalama 97 metrik ton karbon emisyonunu engelleyebiliyor. Walmart’ın bu tırı Kuzey Amerika’da işletecek ilk perakende filosu olma özelliğini taşıyor.

ITD Industries Inc. tarafından tedarik edilen tır, Ontario’daki uzun mesafe seyahatleri için kullanılacak. Walmart Kanada’nın CEO’su Gonzalo Gebara, bu adımın şirketin yenilenebilir bir şirket olma yolundaki büyük bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

Ontario Enerji ve Elektrifikasyon Bakanı Stephen Lecce ise, Ontario’nun temiz, güvenilir ve uygun fiyatlı enerji üretimini büyük ölçüde genişlettiklerini ve bu sayede işletmelerin yatırım yapmasına ve yeni işler yaratmasına olanak sağladıklarını ifade etti. Lecce, Walmart’ın ilk hidrojen yakıtlı tırını Ontario’da işletmeye karar vermesinin şaşırtıcı olmadığını söyledi.

Bu gelişme, Walmart Kanada’nın filosunu yüzde 100 alternatif enerjiyle çalışır hale getirme planının bir parçası. Şirket, bu tür yenilikçi adımlarla endüstri içinde değişimi teşvik etmeyi ve çevresel sorumluluk bilincini artırmayı hedefliyor.

İlginizi çekebilir:  Tyssenkupp’un elektrolizör firması hisselerini halka arz ediyor
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER