Ana SayfaTEKNOLOJİYamaha'dan hidrojenle çalışan ergitme tesisi

Yamaha’dan hidrojenle çalışan ergitme tesisi

Yamaha, Japonya'daki Morimachi Fabrikası'nda yeni bir test tesisi kuracağını duyurdu. Tesiste hidrojen gazı kullanarak alüminyum alaşımı ergitme teknolojilerini geliştirecek.

Hidrojen Haber- Yamaha Motor, 2025 yılında başlayacak olan bu projede, hidrojen gazı kullanarak alüminyum alaşımı eritme teknolojilerini ve tekniklerini geliştirmeyi ve doğrulamayı hedefliyor. 2026 yılı sonuna kadar, hidrojen gazı kullanarak alüminyum alaşımı ergitme ve döküm parçalarını ısıl işlemden geçirme teknolojilerini tamamlamayı ve 2027’den itibaren bu teknolojileri yerli ve uluslararası döküm fabrikalarında kademeli olarak uygulamayı planlıyor.

Bu test, Yamaha Motor’un ürünlerinin yaşam döngüsü boyunca karbon emisyonlarını en aza indirme çabalarının bir parçası. Şirket, ergitme işlemi için büyük miktarda ısı gerektirdiğinden, enerji verimliliği açısından elektrifikasyonun uygun olmadığını belirtti ve bu nedenle hidrojen enerjisine yöneldi.

Yamaha ayrıca, yeşil hidrojen üretim ekipmanları ve dış ısı kaynaklarına ihtiyaç duymadan e-metan üretmek için metanasyon ekipmanlarının tanıtımını da düşünüyor. Bu projeyi Shizuoka Üniversitesi ile işbirliği içinde gerçekleştirmeyi planlıyor.

İlginizi çekebilir:  AB ve Bill Gates’den yeşil metanol projesine destek
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER