Ana SayfaİŞ DÜNYASIYeşil çelik için AB'den 265 Milyon avro

Yeşil çelik için AB’den 265 Milyon avro

Avrupa'nın çelik endüstrisinde yeşil dönüşümü hızlandıracak büyük ölçekli tesis için önemli finansman: AB, H2 Green Steel ‘in İsveç’teki projesini onayladı.

Hidrojen Haber- Avrupa Birliği, İsveç’te Büyük ölçekli yeşil çelik tesisi İçin H2 Green Steel‘e 265 Milyon avroluk hibeyi onayladı.

İsveç’in Boden şehrinde kurulacak olan ve dünyanın en büyük elektrolizörlerinden birini içerecek olan bu devasa tesis, yenilenebilir hidrojenle çalışan bir doğrudan indirgeme tesisi, iki elektrik ark ocağı ve soğuk haddeleme ile bitirme tesislerini de barındıracak. 2026 yılında faaliyete geçmesi beklenen tesis, yılda 2.4 milyon ton yeşil çelik üretecek ve geleneksel çelik üretim süreçlerine kıyasla sera gazı emisyonlarını yüzde 87 oranında azaltacak.

Bu önemli adım, Avrupa Birliği’nin Hidrojen Stratejisi, Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Yeşil Anlaşma Endüstriyel Planı hedeflerine katkıda bulunacak ve Rusya’nın fosil yakıtlarına olan bağımlılığı sonlandırarak yeşil geçişi hızlandıracak. Toplam 6 milyar avroluk yatırımın bir kısmı olan projenin büyük bir kısmı özel yatırımlarla finanse edilecek:Proje aynı zamanda AB İnovasyon Fonu’ndan destek aldı ve Avrupa Yatırım Bankası‘ndan finansman sağladı.

İlginizi çekebilir:  Hidrojenle çalışan traktör görücüye çıktı
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER