Ana SayfaELEKTRİKYüzde 100 hidrojenle çalışabilen enerji santrali devrede !

Yüzde 100 hidrojenle çalışabilen enerji santrali devrede !

Finli Wärtsilä, dünyanın ilk büyük ölçekli yüzde 100 hidrojenle çalışmaya hazır enerji santralini çalıştırdı.

Hidrojen Haber- Temiz Enerji Devriminde Finlandiya’da önemli bir adım atıldı; Teknoloji grubu Wärtsilä, dünyanın ilk büyük ölçekli hidrojenle çalışabilen enerji santralini devreye aldı.

Kesintili yenilenebilir enerji kaynaklarını dengelemek için esnek enerji üretim çözümlerine ihtiyaç var. Wärtsilä, bu ihtiyacı, hidrojenle çalışmaya dönüştürülebilen yeni motorlu enerji santrali ile karşılıyor.

Wärtsilğ Energy Başkanı Anders Lindberg, basın açıklamasında, “Esnek, sıfır karbonlu enerji üretimi olmadan küresel iklim hedeflerine ulaşamayacağız veya güç sistemlerimizi tamamen karbondan arındıramayacağız” dedi. Lindberg, bu esnek enerji üretiminin “hızlı bir şekilde yukarı ve aşağı inebileceğini” ve rüzgar ve güneş gibi kesintili yenilenebilir enerji kaynaklarına destek verebileceğini de sözlerine ekledi.

Wärtsilä 31 motor platformu üzerine kurulan bu hidrojenle çalışmaya hazır enerji santrali, mevcut teknolojinin çok ötesinde bir adım. Doğal gaz ve yüzde 25 hacim oranında hidrojen karışımları ile çalışabilen mevcut teknolojiye kıyasla, bu yeni santral, yüzde 100 hidrojen ile çalışacak şekilde dönüştürülebiliyor.

Hidrojen enerji santrali konsepti, dünyanın en verimli motor platformu olan Wärtsilğ31 motor platformuna dayanıyor.Başlat komutundan itibaren 30 saniye gibi kısa bir sürede şebeke ile senkronize oluyor ve yakıt esnekliği ile enerji güvenliğini garanti ediyor.Aynı zamanda “benzersiz yük takip kabiliyeti ve yüksek kısmi yük verimliliği” sunuyor.

İlginizi çekebilir:  Siemens yapay zeka ile hidrojeni daha verimli üretecek
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER