Ana SayfaTEKNOLOJİYüzde 30 hidrojen karışımlı gaz motoru görücüye çıktı

Yüzde 30 hidrojen karışımlı gaz motoru görücüye çıktı

Yanmar ve Daigas'tan hidrojenli kojenerasyon sistemi tanıtıldı.Test sonuçlarına göre, sistem belediye gazı ile çalışırken elde edilen aynı dereceli güç çıkışı ve enerji üretim verimliliği ile çalışabiliyor.

Hidrojen Haber- Japonya’da gerçekleştirilen bir testte, Yanmar Enerji Sistemleri (Yanmar ES) ve Daigas Enerji , EP400G belediye gazı yakıtlı kojenerasyon sistemini kullanarak, belediye gazına yüzde 30 oranında hidrojen karıştırarak başarılı bir gösterim yaptılar. 

Bu test, Daigas Enerji’nin karbon nötr araştırma merkezi ANNEX Torishima sitesinde kurulu bir EP400G kojenerasyon ünitesi ve Daigas Enerji tarafından inşa edilen hidrojen tedarik ekipmanı kullanılarak gerçekleştirildi. Test sonuçlarına göre, yakıta yüzde 30 oranında hidrojen karıştırıldığında bile, sistem belediye gazı ile çalışırken elde edilen aynı dereceli güç çıkışı ve enerji üretim verimliliği ile çalışabiliyor.

Bu başarı, Yanmar ve Daigas Enerji’nin, hidrojen yakıtlı kojenerasyon sistemlerini ticarileştirmek amacıyla, hidrojen yakıtı ve diğer teknolojiler kullanarak kojenerasyon sistemlerini daha da geliştirmeye devam edeceklerini gösteriyor. Her iki şirket de sırasıyla karbon nötr bir toplum hedefliyor. 

İlginizi çekebilir:  Plug Power’dan hidrojene 6 milyar dolar
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER