Ana SayfaTEKNOLOJİZero Avia yapay zeka ile hidrojen maliyetini düşürecek

Zero Avia yapay zeka ile hidrojen maliyetini düşürecek

Havacılık şirketi Zero Avia’nın devrim niteliğinde yapay zeka yazılımı hidrojen maliyetlerini yüzde 20 düşürüyor.

Hidrojen Haber- Hidrojen üretim maliyetlerini düşürme vaadiyle yola çıkan Zero Avia, yapay zeka tabanlı yeni bir yazılım geliştirdiğini duyurdu. Şirketin geliştirdiği Akıllı Hidrojen Yapay Zeka Üretim Yazılımı (SHAIPS), gerçek donanım üzerinde yapılan testlerde, ortalama elektrik toptan satış fiyatına dayalı bir elektrolizörün ürettiği hidrojenin maliyetinde yüzde 20’den fazla bir düşüş gösterdi. Bu yazılım, özellikle temiz havacılık ve diğer uygulamalar için hidrojen üretim maliyetlerini minimize etmeyi vaat ediyor.

Yazılım, Kaliforniya’da yenilenebilir enerji, pil depolama sistemi, elektrolizörler ve gaz halinde hidrojen depolama dahil olmak üzere çalışan bir alt ölçekli akıllı mikro şebeke geliştirilerek gerçek donanım üzerinde test edildi. Bu testler, modelleme senaryolarındaki birçok varsayımı doğrulayarak, yazılımın maliyet etkin ve çevre dostu hidrojen üretimi sağlamak için uygulanabilirliğini kanıtladı.

SHAIPS, üreticinin hidrojen üretiminin karbon yoğunluğuna bir sınır koymasına olanak tanıyacak, bu da hidrojenin coğrafyalarındaki en cömert sübvansiyonlar için uygun olmasını sağlayacak. ZeroAvia’nın yaklaşımıyla, fazla yenilenebilir elektrik hidrojen olarak depolanabilir, pillerde saklanabilir veya şebekeye geri satılabilir. Sistem ayrıca, düşük karbon yoğunluğu enerjisi ve düşük maliyet dönemlerinde hidrojen üretimi için şebekeden kapasite çekecek, mikro şebeke güneş enerjisi pil depolamada ekonomik ve çevresel olarak en mantıklı olduğunda kullanılmak üzere saklanacak.

ZeroAvia’nın Kurucusu ve CEO’su Val Miftakhov, “Yarının havacılık yakıtı, bugünün teknolojisiyle sudan ve güneş ışığından yapılabilir, tek soru maliyet. İleri yazılım ekibimiz, havacılık, taşımacılık ve diğer endüstrilerdeki son kullanıcılara, tüm taraflar için işler maliyetlerde temiz hidrojen yakıtı sağlayabilecek etkili bir uygulama teslim etti. Hidrojenin seviyelendirilmiş maliyetinin zamanla düşeceği kaçınılmaz, ancak biz bu geçişi yenilik yoluyla hızlandırmayı arzuluyoruz,” dedi.

İlginizi çekebilir:  Hindistan ve Suudi Arabistan hidrojende işbirliğine gidiyor
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER